Descriere
Supliment alimentar pentru sanatatea tubului digestiv. Clarkia este o solutie hidroetanolica alcatuita din amestecul unor plante naturale, menita sa regleze functionarea normala a sistemului digestiv.
Ingrediente:
solutie hidroetanolica (14%), amestec de pulberi de plante (parti egale de coaja de nuc negru american (Juglans nigra), cuisoare (Syzyngium aromaticum), parti aeriene de pelin (Artemisia absinthium)) (30%), alcool (14% v/v).
Nucul negru este foarte apreciat in patria sa, America de Nord, datorita actiunii benefice si eficiente a substantelor naturale care intra in compozitia sa. Planta contine polifenoli, juglon, vitamina C, caroten, vitaminele B1, B6, P, E, ulei eteric, acizi organici, substante tanante etc. Este important de mentionat faptul ca gradul de saturatie al juglonului si al polifenolului in frunzele de nuc negru este de 2-4 ori mai mare decat in nucul grecesc. Nucul negru se utilizeaza in caz de invazii helmintice, afectiuni ale tractului gastrointestinal, eczeme cronice, diateze. Se utilizeaza in programe complexe de slabire, de curatare a organismului, de revigorare a acestuia, precum si ca remediu ajutator in diverse afectiuni cronice.
Juglonul este cea mai importanta substanta activa a nucului negru. Normalizeaza activitatea intestinului, actionand ca un laxativ usor in cazul constipatiilor. Este eficient impotriva bacteriilor, fungilor si helmintilor. Inca din antichitate Hipocrate il folosea pentru eliminarea viermilor intestinali. In medicina populara a Americii de Sud si de Nord se utilizeaza si in prezent ca remediu impotriva ascaridelor si teniei.
Cuisoarele, mirodenii cunoscute de toata lumea, sunt defapt bobocii florilor roz ai arborelui de cuisoare, Eugenia caryophyllus. Acesti boboci sunt culesi manual atunci cand au culoarea roz si aproximativ 0,5 - 1 cm in diametru iar apoi sunt uscati pana capata culoarea maro. Cuisoarele au un gust picant si dulce in acelasi timp, foarte aromat, ducand cu gandul la climatul tropical in care cresc.
In medicina cuisoarele sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, antiseptic si analgezic. Sunt bogate in antioxidanti si sunt o excelenta sursa de mangan, de acizi grasi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu si fibre.
Cuisoarele contin o cantitate importanta dintr-un compus activ numit eugenol, care a facut subiectul a numeroase studii de prevenire a toxicitatii si studii privind prevenirea cancerului tractului digestiv sau a inflamatiilor articulatiilor.
Pe langa alte beneficii importante, cuisoarele ajuta la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, ameliorand astfel starile de voma, diareea, balonarile, sau durerile de stomac.
Pelinul, sau pelinul alb (Artemisia absinthium) este o planta ierboasa, aromatica, inalta de cca 1 metru care creste atat spontan, cat si in culturi. Are un miros puternic aromat si este renumita pentru gustul ei extrem de amar. De la pelin se recolteaza in scop medicinal varfurile inflorite impreuna cu partea superioara a tulpinii (Herba Absinthi), in lunile iulie-septembrie.
Pelinul este folosit pentru eliminarea viermilor intestinali, in special a celor inelati si a oxiurilor, este sursa ingredientului principal din medicamentul de plante artemisinin, cel mai puternic medicament antimalaric de pe piata. Are abilitati antimicrobiene si antifungice, trateaza suprapopularea cu bacterii a intestinului subtire si este foarte eficient in combaterea si tratarea mai multor forme de cancer.
Alte remedii care ajuta in lupta cu parazitii:
Usturoiul
Argila
Pelin
Nuca de cocos
Seminte crude de dovleac
Fibrele vegetale
Probioticele si Prebioticele
Vitamina C
Alte substante care au proprietati antiparazitare
Argintul Coloidal
Samburii de grepfrut si de lamaie
Aloe vera
Propolisul
Rotatia alimentelor
Ca orice organism viu, parazitii au capacitatea de a se adapta in timp si de a deveni imuni la alimentele sau plantele care ar fi trebuit sa-i omoare.
De aceea, nu veti avea rezultate consumand doar usturoi in fiecare zi sau doar seminte de dovleac in fiecare zi. Cea mai inteleapta alegere este rotatia alimentelor. Adica o saptamana consumam multa nuca de cocos, in urmatoarea seminte de dovleac, apoi trecem la argila si asa mai departe. Astfel nu numai ca parazitii nu pot dezvolta rezistenta, dar vom fi capabili sa omoram o gama mult mai larga de specii, deoarece nu toate speciile mor de la acelasi aliment.
Regimul Huldei Clark este punctul de plecare, deoarece cele 3 componente (nucul negru, pelinul si cuisioarele) sunt o combinatie care omoara majoritatea speciilor de paraziti, in mai putin de 3 saptamani.
Utilizare
In uz intern se iau cate 10-20 picaturi de 3 ori pe zi timp de maximum 4 saptamani, la putin timp dupa masa. Se pot dilua in 100ml apa sau suc de fructe (niciodata bauturi calde).
Particularitati de utilizare:
doza standard (de intretinere) este de 3x10 picaturi/zi; persoanele fizic active pot dubla doza
in lipsa reactiilor adverse - doza se poate mari la 3-5 x 10-20 picaturi/zi
in cazuri deosebite, dupa incercari nereusite cu alte produse - 4-6 cure de 14 zile, cu 7 zile pauza
in cazuri grave, la recomandarea si sub monitorizarea medicului - 3-5 x 60 picaturi/zi
se recomanda folosirea produsului simultan de toti membrii familiei
Ux extern:
curatarea colonului - clisma - se incepe cu apa curata si se continua cu solutie alcatuita din 30-90 picaturi tinctura la 1 litru de apa; la ultima clisma se adauga probiotice
dezinfectarea ranilor, infectii fungice, herpes - tamponare repetata cu solutie 1:10-50 (1 picatura tinctura la 2-10 picaturi apa)
Atentie:
- durerile de cap semnifica doze prea mari, caz in care se reduce doza si/sau se sisteaza utilizarea produsului pana la incetarea neplacerilor.