Actiuni:
Reglator general al functiei cardiace (cardiotonic, antiaritmic, vasodilatator, coronarodilatator), reglator al tensiunii arteriale, antiinflamator, vasoprotector, hipocolesterolemiant, fluidifiant sanguin, sedativ blând, antispastic, antianemic.
Adjuvant in:
Cardiopatii ischemice, angina pectorala, insuficienta cardiaca, tulburari de ritm cardiac, sindrom hiperkinetic cardio-vascular, distonie neuro-vegetativa cu manifestari cardiace (palpitatii, intepaturi etc).
Paducel:
Este un arbust de câtiva metri înaltime. Atât florile cât si fructele sale sunt un adevarat elixir în bolile cardiovasculare, motiv pentru care este una din cele mai folosite plante în Europa. Unul dintre numele sub care mai este cunoscut paducelul este si ‘’laptele batrânilor’’.
Arjuna (Terminalia arjuna):
Este supranumita în toata lumea si “protectorul inimii”. Arjuna este un cardiotonic exceptional, coronarodilatator, hipocolesterolemiant, antioxidant, reglator al tensiunii arteriale si al rimului cardiac, stimulent general al circulatiei. Contine saruri minerale dintre care calciul si fierul sunt cele mai valoroase.
Trandafir (Rosa centifolia):
Din totdeauna trandafirul a fost un simbol al iubirii dar si un remediu vindecator valoros. Medicii antici spuneau ca trandafirul este un medicament natural universal. În Grecia antica si mai tarziu, în Europa, discipolii lui Hipocrate foloseau apa de trandafiri în afectiuni psihice, cardiace si renale. În afectiunile bronho-pulmonare se foloseau, ca si remediu, fumigatiile cu petale uscate, iar bolnavilor de tuberculoza li se prescria inhalarea miresmelor de trandafiri proaspeti. În medicina traditionala chineza si tibetana, petalele de trandafir se folosesc pentru detoxifiere hepatica si pentru cresterea vitalitatii. Infuzia aromata se recomanda pentru imbunatatirea vederii, a auzului si pentru armonizarea functiei inimii. Din punct de vedere energetic, trandafirul amplifica armonios energia inimii, careia îi da forta si ritm, amplifica afectivitatea, elimina depresia, pesimismul si psihastenia.
Mod de administrare:
PENTRU ADULTI SI COPII PESTE 14 ANI - de 3 ori cate 1-2 comprimate pe zi.
PENTRU COPII INTRE 5 SI 14 ANI - de 3 ori cate ½-2 comprimate pe zi, in functie de greutate, varsta si sfatul medicului.
Comprimatele se iau cu putina apa, inainte de mese.
Se recomanda administrarea cu prudenta in cazul gravidelor, a copiilor (a se cere sfatul medicului) si a femeilor care alapteaza.