Ubiquinolul produce 95% din energia necesara celulelor. Concentratia cea mai mare din aceasta substanta se afla in inima, cel mai activ dintre organe, care depune cel mai mare efort ca sa ne mentina in viata.
Ubiquinolul promoveaza sanatatea inimii si sistemului cardiovascular, protejeaza organismul impotriva bolilor degenerative si incetineste procesul de imbatranire. Pana nu demult existau doar suplimente sub forma de coenzima Q10, substanta pe care organismul trebuie sa o transforme in ubiquinol pentru a putea fi utilizata. Pe masura ce imbatranim acest proces de transformare devine tot mai dificil pentru organismul nostru.
Ubiquinolul este mult mai usor absorbit si utilizat, fiind astfel mai eficient in comparatie cu coenzima Q10. In 2007, Kaneka Japonia a produs primul supliment sub forma de ubiquinol. Ubiquinolul este forma activa a coenzimei Q10 care nu mai necesita transformare.
Ubiquinolul nu numai ca furnizeaza energia vitala pentru celule, dar le protejeaza impotriva stresului oxidativ, procesul prin care celulele sunt atacate de catre radicalii liberi, ducand la imbatranire, boli inflamatorii, cancer, diabet, etc. Radicalii liberi sunt produsi in organism prin procesele metabolice normale. Un regim alimentar bogat in calorii si sarac in elemente nutritive, fumatul, expunerea la elemente toxice (poluarea aerului, pesticide, etc) accelereaza procesul de producere a radicalilor liberi, respectiv de distrugere a celulelor si imbolnavire.
Antioxidantii sunt substante capabile sa neutralizeze efectele radicalilor liberi. Printre acestea se numara vitamina C, vitamina E, seleniul, magneziul, zincul, extractul de seminte de struguri, resveratrolul, astaxantina, etc. Unul din cele mai puternice antioxidante este ubiquinolul, mai eficient decat coenzima Q10, acesta fiind singurul capabil sa anihileze radicalii liberi din interiorul inimii, acolo unde se produc cei mai multi, datorita activitatii intense a acestui organ vital.
Cercetarile arata ca nivelul de ubiquinol din organism scade drastic pe masura ce inaintam in varsta. Pe langa procesul de imbatranire, alti factori precum stresul, alimentatia deficitara, bolile, poluarea, fumatul, etc, duc la scaderea nivelului de ubiquinol in organism, expunand organismul la boli grave, printre care si cancerul. Coenzima Q10 si ubiquinolul constituie nutrienti esentiali pe care ar trebui sa ii regasim in concentratii ridicate in inima, rinichi, ficat, pancreas, creier, sau chiar in gingii (paradontoza apare la persoanele care prezinta un nivel inferior in aceasta enzima).
Cercetari recente confirma legatura directa intre nivelul de ubiquinol si sanatatea inimii, rinichilor, precum si procesele inflamatorii din organism. Beneficiile acestei enzime sunt semnificative in combaterea efectelor imbatranirii, in imbunatatirea activitatii creierului si a performantelor fizice.
Ubiquinol Kaneka Beneficii
sanatatea sistemului cardiovascular prin mentinerea functiei endoteliale (are actiune antioxidanta prin care mentine structura celulelor in fata radicalilor liberi, precum: -O2, -N2)
sustinerea producerii energiei celulare in mitocondrii si stocarea acesteia sub forma de ATP (adenozin trifosfat)
mentinerea diviziunii celulare normale, oferind suport in sinteza acizilor nucleici (acid dezoxiribonucleic - ADN si acid ribonucleic - ARN), formatiuni ce contin informatii genetice
mentinerea nivelului si actiunii coenzimei Q10 in cazul administrarii anumitor terapii alopate
sustinerea limitarii manifestarilor asociate procesului normal de imbatranire celulara
sustinerea structurii si functiilor cerebrale, prin :
mentinerea structurii tecii de mielina (teaca de mielina este structura care protejeaza fibra nervoasa, este implicata in sustinerea specializarii neuronilor si a cresterii neuritilor - dendrite si axoni - prin care neuronii comunica intre ei)
suportul capacitatii de memorare si a atentiei; sustine echilibrarea nivelului de energie, ofera suport in procesul de contractilitate neuro-musculara si in reducerea manifestarilor date de cresterea glucozei din sange
mentinerea structurii membranei celulare prin sustinerea ratei normale de peroxidare lipidica (sustine actiunea vitaminelor E, C si a glutationului)
favorizarea sintezei eritrocitelor (sustine actiunea eritropoietinei asupra maduvei hematogene)
sustinerea performantelor sportive si a rezistentei la efort
favorizarea reducerii manifestarilor de la nivel gingival
sustinerea functiei reproductive masculine prin mentinerea numarului si mobilitatii normale ale spermatozoizilor
Utilizare recomandata:
Ca supliment alimentar, luati o capsula moale de doua ori pe zi cu alimente si apa in primele doua saptamani. Luati o capsula moale pe zi cu alimente si apa dupa aceea.