Vitemix Sirop Multivitamine din Plante Vitaking 200ml
Vitemix Sirop Multivitamine din Plante Vitaking 200ml
Vitemix Sirop Multivitamine din Plante Vitaking 200ml

Vitemix Sirop Multivitamine din Plante Vitaking 200ml


In curs de aprovizionare
Introduce-ti adresa de e-mail

5 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
50.49 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
Cod Produs: 7577
Code de bare: vk1614

Sirop gustos din extracte de plante, cu vitaminele C, D3, E si complex de vitamine B. Complexul de vitamine B include o serie de sapte vitamine solubile în apa, esentiale pentru organism.

Vitaminele B sunt recunoscute în principal pentru beneficiile pe care le ofera pentru sanatatea sistemului nervos, o caracteristica ce este comuna tuturor substantelor care fac parte din acest conglomerat vitaminic. Complexul de vitamine B este însa implicat si în numeroase alte procese organice, în functie de tipul fiecarei vitamine. 

Vitamina B1 (tiamina)

Vitamina B1 este cunoscuta si sub denumirea de “vitamina performantei intelectuale”, deoarece asigura cresterea  randamentului intelectual.

Vitamina B1 prezinta importanta îndeosebi în metabolismul proteinelor si al glucidelor, apoi în functionarea normala a sistemului nervos central si, cu precadere, a celui periferic, a aparatului digestiv si a glandelor endocrine, în procesul de crestere, în absorbtia intestinala a grasimilor etc.

Vitamina B2 (riboflavina)

Vitamina B2 are un rol determinant în procesul de fixare a fierului în hemoglobina, în sinteza proteinelor precum si în catabolismul lipidelor si glucidelor. Îmbunatateste vederea (creste sensibilitatea retinei) si contribuie la dezvoltarea fizica. Lipsa vitaminei B2 produce tulburari de crestere si dezvoltare si favorizeaza aparitia unor boli dermatologice. Aportul insuficient determina reducerea biosintezei proteinelor. Necesarul de Vitamina B2 este mai crescut la sportivi si în situatii de stres. În alimente se gaseste împreuna cu Vitamina B1.

Vitamina B3 (niacina)

Niacina are o legatura directa cu starea de spirit si dispozitia, caci hormonii echilibrului psihic depind de actiunea acestei vitamine. În consecinta, urmarile deficitului de niacina sunt depresiile, anxietatea si lipsa de încredere în fortele proprii. Nici o alta vitamina si nici o alta substanta nutritiva implicata în metabolism nu patrunde atât de profund în zona limitrofa dintre trup si suflet. În aceasta consta unicitatea fascinanta a acestei vitamine.

Vitamina B5 (acid pantotenic)

Vitamina B5 a fost numit astfel dupa cuvântul grecesc "pantoten", ce semnifica "peste tot". În natura, acest acid este omniprezent. În grupa vitaminelor solubile în apa si sintetizate de plantele verzi si multe alte microorganisme, vitamina B5 este cea care ajunge în tesuturile animalelor ce le consuma, mai ales în ficat si oua.

Acidul pantotenic este un component important al coenzimei A, o substanta care, printre altele, ajuta organismul sa elimine toxinele provenite din insecticide, medicamente etc. Vitamina B5 este indispensabila activitatii celulare.

Vitamina B6 (piridoxina)

Vitamina B6 are multiple roluri, prin faptul ca activeaza unele enzime. Participa la metabolismul aminoacizilor, al acizilor grasi esentiali si al fierului. 

Este absolut indispensabila formarii anticorpilor si a hematiilor (globulelor rosii). Deoarece are un rol important în metabolismul aminoacizilor, necesitatea utilizarii este în raport direct cu cantitatea de proteine consumate. Aportul crescut de proteine si un efort fizic sustinut si intens mareste considerabil necesarul de vitamina B6 în organism. 

Lipsa acestei vitamine afecteza structura si functionarea normala a tesutului muscular. Observatiile clinice au dovedit ca un aport substantial de vitamina B6 contribuie, în mare masura la atenuarea tensiunii nervoase, a durerii asociate ciclului menstrual si la ameliorarea situatiei de greata. Este necesara pentru fixarea vitaminei B12. 

Vitamina B12 ( cianocobalamina)

Vitamina B12 amelioreaza irascibilitatea si contribuie la îmbunatatirea capacitatii de concentrare, de memorare si de pastrare a echilibrului psihic. De asemenea, constituie un aliat pretios în mentinerea acuitatii simtului tactil si auditiv, în perceptia durerii si în echilibru.

Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pâna în prezent. Joaca un rol decisiv în formarea epiteliului nervilor (numit învelis de mielina, întrucât este constituit din proteina numita mielina), deficitul lui cronic provoaca distrugerea ireversibila a nervilor.

Acidul folic

Acidul folic intervine în functiile sistemului nervos, cât si cele ale sistemului hematopoietic.

Prezenta acidului folic în organism ofera protectie împotriva parazitilor intestinali, confera pielii un aspect sanatos, mareste lactatia, are efect analgezic, preîntâmpina deficientele de nastere si actioneaza preventiv împotriva anemiei.

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic, unul dintre cele mai populare vitamine. Popularitatea ei se datoreaza multiplelor sale implicatii în mentinerea sanatatii si capacitatii de a revigora organismul. Ca participant la hidroxilare, vitamina C este necesara la producerea de colagen în tesutul conjunctiv. Aceste fibre sunt omniprezente în întreg organismul, asigurându-i acestuia o structura stabila, dar flexibila. Unele tesuturi au un procentaj mai ridicat de colagen în continut, în special pielea, membranele mucoase, dintii si oasele.

Nici un organ nu face rezerve de ascorbat ca functie principala a sa, asa ca organismul ramâne foarte repede fara aceasta substanta daca nu exista un aport continuu care sa fie absorbit prin sistemul digestiv.

Vitamina D

Vitamina D este produsa în piele dupa expunerea la lumina ultravioleta B, din sursele solare sau artificiale, si apare în mod natural într-o gama mica de alimente. Când este sintetizata în rinichi, calcitriolul circula ca si hormon, reglementând printre altele, concentratia de calciu si fosfat în sânge, promovând mineralizarea sanatoasa, cresterea si remodelarea.

Insuficienta de vitamina D poate duce la oase subtiri, fragile sau deformate, în timp ce suficienta previne rahitismul la copii, osteomalacia la adulti si, împreuna cu calciul, ajuta la protejarea oamenilor în vârsta care au osteoporoza.

Vitamina D moduleaza, de asemenea, functiile neuromusculare, si reduce inflamatiile. Este esentiala în mentinerea sanatatii oaselor si dintilor, asista sistemul imunitar, contribuie la cresterea si dezvoltarea normala a organismului.

Vitamina E

Vitamina E este importanta în mod special pentru protejarea celulelor sângelui, sistemului nervos, muschilor scheletici si retinei ochiului împotriva radicalilor liberi. De asemenea, vitamina E intervine favorabil în reproducere, în asigurarea functionarii normale a glandelor sexuale si a celor endocrine.

EXTRACT DE GERMENI DE GRÂU

Germeni de grâuBagajul micronutritional a 3 litrii de suc de grâu verde încoltit organic este echivalent cu cel a peste 70 Kg de legume de gradina cultivate în conditii bio. Cercetarile ulterioare au confirmat cu prisosinta acest fapt, ba mai mult, multi medici au dezvoltat studii si observatii clinice în vederea elucidarii limitelor potentialului terapeutic al acestui miraculos aliment. Multe concluzii au depasit asteptarile.

Extractul de grâu verde încoltit beneficiaza de o compozitie micronutritionala de invidiat. Astfel, în el se gasesc:

  • Numeroase minerale, între care, mai importante din punct de vedere cantitativ sunt: fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, clorul, sulful, zincul, manganul, cobaltul, cuprul si iodul.
  • Aminoacizi, antioxidanti, enzime si fitohormoni.
  • Vitamine dintre care, mai reprezentative cantitativ sunt: beta carotenii (mai bogati decât în morcov) ca si precursori ai vitaminei A, vitamine din grupul B (chiar si vitamina B17 sau amigdalina), vitaminele C (mai multa decât în citrice), E, K, D si PP.
  • Cantitati impresionante de clorofila.

FRUCTE DE MACES:

MaceseMacesaele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decât citricele si de 200 de ori mai multa decât merele. Pe lânga vitamina C, macesele sunt surse excelente de vitamina A, B1, B2, B3, K.

Îmbunatatesc activitatea sistemului imunitar si întaresc epiteliile respiratorii, ajutându-le sa-ti exercite rolul de bariera în fata microorganismelor infectioase.   

De asemenea, este benefic în perioadele de suprasolicitare fizica si efort intelectual, anxietate, nevroza, în convalescenta dupa boli infectioase, raceli, febra; în diferite forme de avitaminoza; pentru stimularea poftei de mâncare si cresterea rezistentei organismului. 

Prin continutul lor de proteine vegetale si vitamine macesele întaresc imunitatea si confera rezistenta în fata infectiilor, fiind utile si copiilor care au un sistem imunitar sensibil. 

EXTRACT DE MORCOVI

Morcovii sunt benefici în caz de anemie simpla, cand corpul sufera o scadere a nivelului de hemoglobina din celulele rosii. Morcovii au proprietatea de a stimula producerea de hemoglobina.

Contin luteina, un atioxidant capabil sa protejeze retina si sa încetineasca degenerescenta maculara.

Având un continut bogat de vitamine (A, C, E) si saruri minerale (fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu), morcovul este utilizat în tratamentul dermatitelor, eczmelor, psoriazisului, ridurilor si a pielii uscate si revitalizeaza principalele tesaturi ale pielii. S-a demonstrat si efectul benefic al morcovului asupra circulatiei sangvine si suportul în tensiunea musculara. Se considera la fel de util si pentru tratarea hipertensiunii arteriale si a neurasteniei.

VITEMIX - SIROP MULTIVITAMINE DIN PLANTE
Ingrediente active pentru o lingura (15ml) Notificare: SNPMAPS AA9887/2016
DENUMIRE CANTITATE %VNR
Vitamina B1 0,86 mg 78
Vitamina B2 1,2 mg 85
Vitamina B3 13,05 mg 81
Vitamina B5 6 mg 100
Vitamina B6 1,22 mg 87
Acid folic 150 mcg 75
Vitamina B12 1,43 mcg 57
Vitamina C 45 mg 56
Vitamina D3 7,5 mcg 150
Vitamina E 6,7mg 31
Beta-caroten 250 mcg 31
Extract din fructe de Maces 7,5 mg **
Extract de morcov 7,5 mg **
Extract din germeni de Grâu 75 mg **
Mod de utilizare: o lingura = 15 ml înainte de masa. Se poate consuma ca atare sau diluat, în apa sau suc de fructe. A se agita înainte de utilizare. Dupa deschidere, a se pastra, la frigider si a se consuma în maximum 30 de zile.
Ingrediente: fructoza, apa demineralizata, suc concentrat de mere (Malus domestica), extract hidroglicerinic 2:1 din germeni de Grâu (Triticum aestivum), Vitamina C/acid ascorbic; acidifiant: acid lactic, conservant: sorbat de potasiu, Vitamina E/DL-alfa acetat tocoferil, Vitamina B3/nicotinamida, extract uscat 5:1 din radacina de Morcov (Daucus carota)*, extract uscat 15-20:1 din fructe de Maces (Rosa canina)*, Vitamina B5/pantotenat de calciu, beta-caroten, Vitamina B6/clorohidrat de piridoxina, Vitamina B2/riboflavina, Vitamina B1/clorhidrat de tiamina, Vitamina D3 (colecalciferol), Vitamina B12/cianocobalamina. (*în baza de maltodextrina).
Produsul este un supliment alimentar. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata. sanatos. A se pastra la temperatura camerei, la loc uscat si ferit de expunerea la soare sau la surse de caldura. A nu se lasa la îndemâna si la vederea copiilor mici!


Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙