Zerul bovin reprezinta un aliment cu valoare nutritiva crescuta, fiind bogat in lactoza, proteine si aminoacizi (leucina, izoleucina, valina, etc…), minerale (Ca, Mg, Na, K, P).
WHEY – KEFIR concentrat proteic din zer fermentat cu granule de kefir
Kefirul este un consortiu de Lactobacili si drojdii avand un important rol benefic asupra corpului omenesc.
Dr. Eli Metchnikoff, parintele probioticelor a primit premiul Nobel pentru medicina datorita acestei descoperiri inspirata de longevitatea deosebita a locuitorilor caucazieni. Fiind considerat ca un aliment minune, kefirul este o sursa importanta de vitamine tip B si K, minerale importante si probiotice de valoare. Fermentarea zerului in culturile de kefir consuma lactoza (de la 6,5% la 3,5%), creste numarul de probiotice benefice si scindeaza proteinele in oligopeptide, usor absorbabile si extrem de valoroase. Produsul poate fi consumat si de cei cu intoleranta medie la lactoza.
WHEY – KEFIR – Mod de utilizare:
Sugeram consumarea Whey-Kefir in cantitate de aproximativ doua linguri pe zi, in apa plata, iaurt, lapte; smoothie cu Whey-Kefir: la 250ml lapte degresat adaugati o lingura de Whey-Kefir, o lingurita de miere si banane/ portocale/ capsuni, dupa preferinte.