Este vitalizant, imunomodulator, contribuie la buna functionare a sistemului imunitar, tonic in perioadele de epuizare fizica si psihica (stres, examen, competitii) si in perioadele de convalescenta, menopauza sau tulburari de menstruatie. Ajuta la protejarea ficatului. Are efect antioxidant si intarzie procesul imbatranirii. Contribuie la mentinerea valorilor normale a tensiunii arteriale si a colesterolului din sange; remineralizant pentru unghii si par.
Este unul dintre cele mai valoroase produse apicole deoarece:
Contine substanta activa: Acid 10-HDA (acid 10-hidro-2-decenoic) prezenta exclusiv in laptisorul de matca pur, cu efect antibacterian, antiviral, antifungic si contribuie la buna functionare a sistemului imunitar.
Este singura sursa naturala de Acetilcolina, care faciliteaza transmiterea influxului nervos intre neuroni.
Contine polifenoli care au efect antioxidant si contribuie la eliminarea radicalilor liberi.Este sursa de vitamine din complexul B, indispensabile pentru buna functionare a organismului (B1, B2, B3, B6) in special vit B5 (acid pantothenic), supranumita “vitamina antistres”.
Contine toata gama de aminoacizi esentiali (in special prolina si lisina) pe care organismul nu ii poate sintetiza, desi sunt necesari intr-o alimentatie zilnica echilibrata.
Valorile nutritionale medii/100g: valoare energetica: 624 kJ/148 kcal, grasimi 4.19 g din care acizi grasi saturati 1.68g, glucide 12.35g din care zaharuri 12.1g, fibre:0 g, proteine: 15.2g, sare: 0.03g.
Mod de utilizare: 1 gram/zi.
Cutia de laptisor de matca contine o lingurita speciala destinata dozarii care contine 0,5 grame de laptisor de matca.
Pentru adulti, doza uzuala este de 1-2 lingurite, adica 0,5-1 grame/zi, admninistrat sublingual pâna la asimilare. Recomandarea noastra este sa se înceapa cu 1 lingurita si sa se mareasca doza în functie de necesitate.
Pentru copii, doza obisnuita este de 0,5 grame, adica o lingurita.
Momentul optim pentru consum este dimineata, pe stomacul gol, înainte de prima masa cu 20-30 de minute. Optional, se poate amesteca în miere. Astfel aveti la îndemâna efectele combinate ale celor doua produse-minune ale stupului.
Cura recomandata este cea de 6-8 saptamâni, de obicei una primavara si una toamna pentru a face fata asteniilor, respectiv perioadelor reci ale iernii.
Consumarea laptisorului de catre diabetici nu are, nici el, contraindicatii, dimpotriva, ajuta la scaderea nivelului glucidic.
Mod de pastrare: Se pastreaza la frigider, 0-4°C.
Ingrediente: Laptisor de matca pur: 100%;
Atentionari: A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. Nu este recomandat persoanelor alergice la produsele apicole. Nu se recomanda diabeticilor, persoanelor cu alergii la produse apicole si copiilor sub 3 ani.
Produs in Sistem de Management al Calitatii si Sigurantei Alimentului Certificat;
Tara de origine: Romania