Polenul crud de castan are cel mai puternic efect antioxidant dintre toate sortimentele, contribuind astfel la intarzierea proceselor de imbatranire, la sinteza normala a proteinelor, asigura sanatatea sistemului nervos in perioadele de suprasolicitare psihica.
Ingrediente: polen crud de castan (Aesculus hippocastanum) 100 %.
Valori nutritionale medii/100 g produs: valoare energetica 1385 KJ/330 kcal, grasimi 6.8 g din care saturate 1.4 g, glucide 40g din care zaharuri 40g, proteine 20g, fibre 17g, sare-urme.
Beneficii: * asigura protectie vasculara prin prevenirea oxidarii lipidelor din circulatie;
* contribuie la functionarea normala a sistemului circulator;
* protejeaza celulele nervoase si asigura sanatatea sistemului nervos;
* ajuta la regenerarea celulelor impotriva stresului oxidativ;
* ajuta la ameliorarea simptomelor de menopauza.
Administrare: 2-3 linguri (20-30 g) pentru adulti- cate una dupa mesele principale; 1 lingurita (5 g) pentru copii (3-10 ani) - dupa micul dejun. Polenul crud poate fi administrat ca atare sau in combinatie cu suc de fructe sau o salata de fructe.
Se recomanda cure de 7 saptamani, cel putin de 2 ori pe an: primavara, in perioadele cu imunitatea scazuta, si toamna pentru a ne pregati pentru sezonul rece, dar se poate consuma pe toata perioada anului, fara restrictii.
Conditii de pastrare: Se pastreaza in mod OBLIGATORIU la congelator, la temperaturi cuprinse intre -5 C si -18 C. Polenul crud rezista 5-6 zile in afara congelatorului, in ambalajul original (in atmosfera protectiva) si 2-3 zile in frigider dupa desigilare.
Congelarea este modul ideal de a pastra intacte calitatile nutritive si terapeutice ale polenului crud. Desi se pastreaza la congelator, NU INGHEATA datorita continutului scazut de apa din interiorul granulei de polen (8-10 %).