Polenul crud este un aliment VIU (deorece contine probiotice, lactofermenti si bifidobacterii) si este considerat un panaceu pe care natura il pune la dispozitia noastra. Este utilizat de mii de ani ca supliment nutritional natural, fiind un excelent tonifiant, revigorant, regenerant, dinamizant, vitaminizant si mineralizant pentru unghii si par.
Ingrediente: polen crud de salcie 100 %.
Valori nutritionale medii/100 g produs: valoare energetica 1338 KJ/318 kcal, grasimi 7.3 g din care saturate 2.2 g, glucide 38g din care zaharuri 30g, proteine 19.5g, fibre 11g, sare-urme.
Beneficii: * contribuie la functionarea normala a articulatiilor si protejeaza vederea normala prin intermediul bioflavonoidelor Luteina si Zeaxantina;
* ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar;
* datorita vitaminelor continute (B1, B5, B9) ajuta la functionarea normala a sistemului nervos;
* ajuta la intarzierea proceselor de imbatranire.
Administrare: 2-3 linguri (30 g) pentru adulti - cate una dupa mesele principale; 1 lingurita (5 g) pentru copii (3-10 ani) - dupa micul dejun. Polenul crud poate fi administrat ca atare, sau in combinatie cu suc de fructe, salata de fructe.
Se recomanda cure de 7 saptamani, cel putin de 2 ori pe an: primavara, in perioadele cu imunitatea scazuta, si toamna, pentru a ne pregati pentru sezonul rece, dar se poate consuma pe toata perioada anului, fara restrictii.
Conditii de pastrare: Se pastreaza in mod OBLIGATORIU la congelator, la temperaturi cuprinse intre -5 C si -18 C. Polenul crud rezista doar 5-6 zile in afara congelatorului, in ambalajul original (in atmosfera protectiva) si 2-3 zile in frigider dupa desigilare. Congelarea este modul ideal de a pastra intacte calitatile nutritive si terapeutice ale polenului crud.