Faina de cânepa este un aliment cu valori nutritionale deosebite care contine multe raspunsuri la problemele dietei tale zilnice.
În faina de cânepa gasim ambele tipuri de proteine: structurale si biologic active (globulare).
Proteinele structurale includ colagenul, creatina si fibrogenul, acestea fiind constituentii principali ai oaselor, pielii, parului, ligamentelor.
Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele si includ de exemplu hormonii, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) si enzimele.
Proteina din faina de cânepa contine toti cei 8 aminoacizi esentiali, fara de care alimentatia noastra ar fi grav afectata.
În faina de cânepa întâlnim un procent mare de fibre alimentare - 30%, care te vor ajuta sa ai un tranzit intestinal optim pentru confortul si sanatatea ta. De asemena, contine acizi grasi esentiali omega 6 si omega 3 în raportul optim de 3:1.
Microelementele prezente în faina de cânepa includ strontiu, torium, arsenic si crom. Alte elemente continute mai sunt: lecitina, colina, inositol, fitosteroli.
Indicatii terapeutice
1. Constipatie.
Continutul mare de fibre alimentare din faina de cânepa este remediul ideal împotriva constipatiei. Laxativele nu sunt o solutie deoarece pot provoca tulburari neasteptate ale digestiei si nu aduc necesarul de fibre alimentare, astfel încât colonul sa fie protejat.
2. Alimentatia vegetarienilor.
Faina de cânepa suplineste foarte bine lipsa carnii, datorita continutului de proteine si a prezentei celor 8 aminoacizi esentiali.
3. Mentinerea sanatatii parului si a unghiilor.
Continutul de colagen si fibrogen recomanda faina de cânepa pentru stoparea caderii parului.
4. Alimentatia diabeticilor.
Faina din seminte de cânepa are un index glicemic scazut (carbohidrati 22,7%), fiind în acelasi timp nutritiva. Astfel, ea poate sa dea senzatia de satietate fara sa creasca nivelul zaharului în sânge.
5. Îmbunatatirea memoriei.
Lecitina continuta te ajuta în perioadele de solicitare intelectuala intensa. Deoarece este naturala, se absoarbe mult mai bine decât extractul pe care îl gasiti la farmacie.
6. Osteoporoza.
Faina de cânepa contine 210 mg calciu la 100 g produs. Fiind din resursa naturala, calciul este usor asimilabil. În plus, suplimentul de acizi grasi esentiali în organism creste absorbtia calciului si descreste eliminarea pe cale urinara a acestuia. Astfel, pastram în oase o cantitate mai mare din acest mineral, ceea ce duce la întarirea lor.
Mod de administrare:
Faina de canepa se foloseste in amestec cu alte tipuri de faina care contin gluten in proportie de maxim 20%, in retetele dumneavoastra peferate de paine, biscuiti, fursecuri sau prajituri