Copper Life este un supliment mineral 100% natural, continand particule ultrafine de cupru cu puritate 99,995%, in apa distilata ultrapura (conductivitate mai mica decat 0,1microSiemens/cm).
In special in cazul cuprului, puritatea metalului este foarte importanta, deoarece la puritati uzuale (mai mici de 99,99%), continutul de plumb poate fi important.
La fel ca si aurul coloidal (precum si argintul coloidal in stare cristalina), cuprul coloidal manifesta o culoare specifica, galben rosiatica, care devine brun roscata la concentratii ridicate.
Culoarea specifica este o dovada a concentratiei reale de 25ppm, spre deosebire de produsele falsificate (existente pe piata din Romania), practic incolore, care au in fapt concentratii mult mai scazute.
Siguranta si depozitare:
Deoarece produsul contine doar cupru in stare metalica si apa distilata, el este nontoxic, la concentratiile specificate.
Ca toate mineralele in stare lichida, este bine ca produsul sa fie pastrat departe de lumina directa a soarelui.
Totusi, el este insensibil la radiatiile electromagnetice normale (GSM, TV, sisteme audio sau calculatoare de birou). Nu este necesara refrigerarea produsului dupa deschidere.
Mineralele coloidale obtinute din metale nenobile au in mod normal o durata de viata mai scazuta. Totusi, cuprul Copper Life isi poate pastra intacta structura chiar si un an de la deschiderea produsului.
Semnul dupa care se poate recunoaste ca o suspensie coloidala precum cuprul coloidal a expirat, este depunerea totala a coloidului la fundul flaconului, astfel incat suspensia sa devina incolora.
Desi alergia la cupru este aproape imposibila (cuprul fiind un micronutrient esential), exista posibilitatea unor asemenea probleme in cazul cuprului metalic. In acest caz, cuprul coloidal nu ar trebui consumat.
O problema similara o au persoanele cu hemocromatoza, deoarece cuprul creste capacitatea organismului de a absorbi fierul.
Totodata, cuprul nu este recomandat persoanelor afectate de maladia Wilson, si care asadar nu pot elimina cu usurinta cuprul ingerat.
1 lingura de cupru coloidal 20ppm contine circa 200 micrograme de cupru.
Mod de administrare:
Copii 0-6 luni: 200 mcg;
Copii 7-12 luni: 220 mcg;
Copii 1-3 ani: 340 mcg;
Copii 1-8 ani: 440 mcg;
Copii 9-13 ani: 700 mcg;
Copii 14-18 ani: 890 mcg;
Peste 19 ani: 900 mcg;
Femei insarcinate: 1000 mcg;
Femei care alapteaza: 1,300 mcg.
1mcg=1 microgram
Alte informatii:
Cuprul este un element mineral esential in fiziologia organismelor vii, existand intr-o cantitate mare si in corpul omenesc. In momentul in care este absorbit in intestinul subtire, el este transportat spre ficat, fiind legat de albumina. In fluxul sanguin este transportat de o proteina numita ceruloplasmina.
Cuprul este intalnit in peste 50 de enzime, fie in calitate de component esential, fie cu rol de cofactor, dintre care mentionam: citocrom-c-oxidaza, superoxid dismutaza, SOD, (CuZn), hemocianina (o molecula purtatoare de oxigen) etc.
Corpul are nevoie de cupru pentru o dezvoltare normala si pentru a isi mentine o stare buna de sanatate.
Astfel:
-Joaca un rol important in productia de mielina, hemoglobina, colagen si melanina;
-Este foarte important pentru sanatatea nervilor, actionand ca un protector al tecii de mielina;
-Impreuna cu vitamina C, contribuie la elemente ale tesutului conectiv numit elastina;
-Este un component esential al pigmentului numit melanina, formarea sa fiind sustinuta de catre o enzima numita tirozinaza;
-Este un puternic antioxidant, lucrand impreuna cu SOD pentru a preveni distrugerea tesuturilor de catre radicalii liberi;
-Este utilizat pentru fabricarea ATP-ului, sursa de energie a corpului;
-Are rol de regulator al ritmului cardiac (aritmii) si a presiunii sanguine;
-Efectul sau inflamator poate reduce simptomele artritei.
Deficienta de cupru in fiintele umane este rara, dar poate sa apara in anumite circumstante: anemie, temperatura corporala scazuta, fracturi si osteoporoza, vene proeminente si dilatate, numar scazut de celule albe, aritmii cardiace, nivele crescute de colesterol, pierderea pigmentatiei, dezordini tiroidiene.
Copiii care au afectiunea Menke (de natura genetica) nu pot asimila corect cuprul si prin urmare ajung sa dezvolte un deficit foarte mare daca nu sunt tratati la timp.
Supraacumularea de cupru este si ea posibila, fiind o consecinta a sindromului Wilson, o incapacitate de eliminare a cuprului in exces din corp.
In ceea ce priveste asimilarea cuprului, se pare ca exista o competitie directa intre acesta si zinc la nivelul absorbtiei in intestinul gros, cel putin in cazul elementelor in stare ionica. Ca atare, trebuie realizata o balanta corecta in administrarea celor doua minerale.
Forma de prezentare: Flacon 480ml.