Acest Cabernet Franc este unul dintre cele mai bune vinuri rosii din Ungaria, fiind inclus in „Vinurile maghiare de excelenta” cu urmatoarea caracterizare:
„Culoare rosie de densitate medie, miros pronuntat cu aroma de afine, mure, vanilie si ciocolata, stil bogat care sugereaza taninuri intregi si usor uscate. Vanilie, prune si tutun, insotite de visine si un ton pamantesc. Echilibru bun.”
Dupa culegerea strugurilor, boabele au fost fermentate timp de 3 saptamani intr-un spatiu de fermentatie deschisa, iar tescovina a fost suprimata manual de doua-trei ori pe zi. Atat fermentatia alcoolica, cat si fermentatia malolactica au avut loc spontan. Acest vin biodinamic este lasat la maturat in butoaie vechi, de origine maghiara si franceza, timp de 21 de luni, in pivnita traditionala a producatorului. Este imbuteliat in stare nefiltrata, cu un minim de sulf adaugat, si lasat la maturat in sticle inca 9 luni, inainte de a fi comercializat.
Vin biodinamic, controlat si certificat de catre Biocontrol Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 si Demeter International eV.
Este un vin diferit fata de alte vinuri prin faptul ca este obtinut:
Ingrediente:
Alcoool: 13.05% v / v. Zahar: 1.1 g / l. Acid: 5.6 g / l. Total sulf: 23 mg / l. Contine sulfiti.
Produs in Ungaria.