Vin rosu sec de calitate, cu certificare ecologica, Wassmann.
Vinul Wassmann Merlot 2011 a fost descris pe Wein-Plus (un internet-portal dedicat vinului) astfel:
„Parfum delicat cu tenta ruginie si condimentata a lemnului de dud si note de cirese, un pic de coacaze si in fundal usoare tonuri picante de lemn de cocos.”
Clasificare: DHC Villány Premium.
Recoltare si vinificare: la data de 4 octombrie strugurii au fost recoltati la maturitate deplina cu un fabulos 102 °Oe. Mustul a fermentat in cuve deschise de lemn, vinul tanar ramanand 4 saptamani pe terciul lui, inainte sa fie pus in butoaie mici de stejar, utilizate în Franta ?i Ungaria. In aceste butoaie bacteriile lactice din vin au transformat acidul malic în acid lactic (fermentatia malolactica) si vinul a fost pastrat asa timp de 14 luni. La data de 19 decembrie 2012 vinul a fost filtrat doar grosier si, cel mai bun Merlot Wassman produs vreodata, a fost turnat in sticle.
° Oe – grad pe scara Oechsle, scara hidrometrica pentru masurarea densitatii mustului de struguri, ce indica maturitatea (gradul de coacere) si continutul de zahar al strugurilor folositi in vinificatie. 1 °Oe corespunde unei diferente de 1 g dintre masa unui litru de must la 20 °C si 1 kg (masa unui litru de apa). De exemplu, mustul cu o masa specifica de 1,084 grame pe litru are 84 ° Oe.
Indici fizico-chimici | UM | Val. |
Alcool | %V/V | 13,80 |
Zaharuri | g/l | <0.4 |
Aciditate | g/l | 5,1 |
Sulf total | mg | 66 |
Limita superioara pentru con?inutul de sulf al vinurilor ecologice seci este de 120 mg/l.