Sirop din malt de orez obtinut prin metode traditionale, prin maltificare din cereale ecologice. Este delicios, are culoarea chihlimbarului si un gust bogat, moale, cu o aroma subtila de caramel si, datorita metodei de prelucrare, pastreaza dulceata si caracteristicile naturale ale cerealelor.
Siropurile de malt Clearspring sunt realizate prin metode traditionale, au un gust bogat moale si o putere de indulcire mai blanda decat zaharul, mierea sau siropul de artar. Ca urmare, este putin probabil sa domine gustul celorlalte alimente, astfel incat pot fi folosite pentru indulcirea bauturilor calde si a alimentelor coapte, precum si a painilor de calitate superioara, a prajiturilor, a clatitelor si a deserturilor.
Metoda traditionala de obtinere a maltului consta in incoltirea orzului bio, eliberandu-se astfel o gama larga de enzime, naturale, digestive, pentru descompunerea amidonului din boabele de cereale si, de asemenea, a proteinelor si lipidelor care sunt combinate cu acesta. Prin descompunerea amidonului din cereale in glucide naturale, cu gust mai dulce, se obtine un extract cu o aroma delicioasa si continut echilibrat de mltoza si alte zaharuri. Prin contrast, cele mai multe siropuri de cereale din zilele noastre sunt realizate cu ajutorul enzimelor produse in laborator, care convertesc repede si avantajos amidonul din cereale in zaharuri simple. Gama de enzime implicate este limitata, activitatea lor este precis orientata la amidon si siropul de rezultat are un gust slab si destul de dulce. Randamentele in obtinerea maltului prin metoda traditionala pot fi mai mici decat cele ale proceselor ce folosesc enzime de laborator, insa gama mai larga de procese enzimatice implicate dau un gust plin si pot oferi o mai buna digestibilitate.
orez* - 83%, orz incoltit*. *ingredient din agricultura ecologica.
Alergeni: produsul contine gluten.
siropul de malt de orez este un indulcitor delicios de care va puteti bucura adaugandu-l in bauturi calde, servindu-l ca topping ori incluzandu-l in loc de zahar alb in preparatele gatite sau coapte. Se poate combina cu fructe de padure si/sau piersici feliate si servi ca atare sau ca topping peste prajituri, clatite sau serbet etc.
Energie: 1321kJ / 316kcal;
Proteine: 1.5g;
Grasimi: <0.5g din care acizi grasi saturati: <0.1g;
Carbohidrati: 77g din care zaharuri: 40g;
Sare: 0.1g.