Agar Agar Fulgi Bio 30 grame Clearspring
Agar Agar Fulgi Bio 30 grame Clearspring
Agar Agar Fulgi Bio 30 grame Clearspring

Agar Agar Fulgi Bio 30 grame Clearspring


In stoc
2 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
22.10 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
- +
Cod Produs: 17043
Code de bare: 5021554001768
Tip produs: alge
Specialitate: Alge marine
Gramaj[g]: 30 g
Descriere
 
Agar agar fulgi bio Clearspring, alternativa vegetala de inalta calitate pentru gelatina. Se pot folosi pentru a prepara diverse deserturi, jeleuri sau aspic. Ingrediente: agar (Gelidium amansii) si gracilaria (Gracilaria verrucosa), certificate ecologic. Agarul, numit si geloza, este un produs organic cu putere de gelifiere foarte mare, extras dintr-o serie de alge marine rosii (agarofite) din familiile Gelidiaceae (Gelidium) si Gracillariaceae (Gracilaria). Descoperit in jurul anului 1660 in Japonia sub numele de kanten, a fost folosit in alimentatie in locul gelatinei. Desi in zilele noastre aproape toate produsele ag. comercializate sunt obtinute folosind acid sulfuric pentru dizolvarea amidonului, inalbitori si coloranti chimici pentru neutralizarea culorii si aromei algelor, o serie de mici producatori printre care se numara si familia ce prepara fulgii de ag. Clearspring, folosesc metodele traditionale ce implica un timp mai indelungat pentru obtinerea lor, respectiv fierberea algelor pana acestea se inmoaie si apoi liofilizarea lor naturala, realizata iarna in aer liber.
 
Mod de utilizare agar agar fulgi bio: continutul pachetului poate gelatiniza 1650 ml de lichid.

Pentru a obtine un aspic/jeleu ferm se foloseste 1 lingura fulgi agar Clearspring la 240ml apa:
 
se presara fulgii deasupra lichidului, inainte de incalzirea acestuia;
 
se incalzeste lichidul pana la temperatura de fierbere, fara a-l amesteca;
 
se fierbe la foc mic fara sa clocoteasca, amestecand ocazional, pana la dizolvarea completa a fulgilor (5-10 minute);
 
se toarma in forme si se lasa sa se raceasca pentru a se gelatiniza.
 
Atentie: alimentele acide pot afecta puterea de gelifiere a produsului. Pentru a verifica gradul final de gelifiere, luati o lingura de lichid din vasul de pe foc si raciti-o rapid asezand-o pe o suprafata rece. Daca amestecul nu se gelifiaza in cateva minute, adaugati fulgi si fierbeti lichidul cateva minute in plus.
 
Reteta cu agar agar fulgi bio - jeleu din suc de mere, cu mere Ingrediente necesare (8 cuburi de jeleu):
 
1/2 litru suc de mere
2 linguri de agar agar
un varf de lingurita de sare
1/2 lingura de suc de ghimbir
doua mere, taiate cuburi mici
 
Preparare: se aduce la temperatura de fierbere sucul de mere cu sarea, se adauga fulgii de agar si se fierbe la foc mic fara sa clocoteasca, amestecand continuu pana la dizolvarea completa a fulgilor (circa 10 minute). Se adauga cuburile de mere si se mai fierbe compozitia 2 minute. Se adauga sucul de ghimbir, se toarna intr-un vas plat, se lasa la racit si se taie sub forma de cuburi.

Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙