Tofu este un element intrinsec al bucatariei japoneze, fiind un cas de soia preparat prin adaugarea unui coagulant (in mod traditional nigari) in laptele de soia.
Desi poate fi pastrat in ambalajul sau o perioada mai lunga de timp, isi pastreaza gustul proaspat al alimentului tocmai preparat.
Este preparat fara utilizarea de proteine izolate din soia, coagulanti pentru retinerea apei, soia modificata genetic sau conservanti.
Produs fara gluten si lactoza, cu un continut redus de lipide, certificat ecologic de Soil Association.
Ingrediente: boabe de soia integrale* 26%, apa, nigari (clorura de magneziu – puternic coagulant mineral natural).
*-cultivat in conditii ecologice
Mod de preparare: se poate taia in feli, praji, pasa, marina sau fierbe, tofu fiind un ingredient foarte usor de adaptat unei game foarte largi de preparate culinare. De la supe la pireuri, poate fi intrebuintat cu acelasi succes in preparatele sarate sau dulci.
Pentru cei care urmeaza o diete vegana sau vegetariana ori pur si simplu doresc sa reduca consumul de carne, tofu este o sursa recunoscuta de proteine, aflata mereu la indemana.