Alge bio provenite din nord vestul Oceanului Pacific, sub forma de foi, culese manual, deshidratate, bogate in fibre, proteine si iod, fara gluten in mod natural, utilizate in special la preparare de sushi dar si maruntit in salate.
Caracteristici: produs bio, fara gluten in mod natural, bogate in Iod, ideala pentru sushi, sursa de proteine si fibre
Gramaj: 15g
Descriere produs: alge Nori culese manual, deshidratate, prajite si comprimate in foi. Utilizate la sushi si la alte mancaruri si platiouri asiatice. Probios va ofera linie completa de alge organice certificate, culese manual in Europa si uscate la temperaturi scazute. Toate referintele sunt garantate fara gluten. Sursa de iod, foarte bogate in proteine (43g/100g) si fibre (40g/100g)
Nori este o alga de apa rece care creste in apa de mare rece la adancimi mici, si este o sursa principala de vitamina B12 vegetala. Doar 4 grame de alga uscata au fost considerate suficiente pentru a indeplini RDA pentru B-12. Aceasta alga marina a fost cultivata pe scara larga in multe tari asiatice ca o alga marina comestibila utilizata pentru a infasura orezul si pestele care compun sushi alimentar japonez si gimbap alimentar coreean. Aceasta varianta este sub forma de foi. Este bogata deasemenea in proteine, vitamina A. Ideala pentru a se consuma raw.
Ingrediente: alge nori Porphyra Spp*; * ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Poate contine urme de: moluste, crustacee, peste.
Acest produs este bogat in mod natural in iod 4424 micrograme /100g (2950% din valoarea nutritionala de referinta)
Origine: Agricultura non UE
Certificare: ES-ECO-022-GA. Pentru distributie IT-BIO-007
Preparare: Raw: se lasa la inmuiat 20 de minute, apoi se ruleaza sushi in folia de alga.
Prajite: fara a le inmuia, prajiti 2 minute si apoi presarati pe salate, supe, orez, cus-cus, legume.
Fierte: fierbeti 15 minute cu orez, cartofi, legume.
Pregatite la cuptor: adaugati in lasagna sau legume la cuptor.
Recomandare consum: datorita continutului natural bogat de iod recomandam un consum maxim de 3,4g (o foaie) de persoana pe zi.
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros. Patina alba care se poate forma pe alge este un fenomen complet natural datorita prezentei sarurilor naturale din mare.
Grasimi (lipide) 1.9g din care din care acizi grasi saturati 0.2g
Carbohidrati (glucide) 6g din care zaharuri 0g
Proteine 43g
Sare 2.1g
Fibre 40g
Valoare energetica la 100g 1219 kj sau 292 kcal