AMESTEC DE FAINA DIN 4 CEREALE INTEGRALE ECOLOGICE, CU DROJDIE, FARA GLUTEN 500 G
Amestecul este suficient pentru o pâine de 750 g. Poate fi folosit si pentru chifle, blat de pizza, biscuiti, prajitura, sau clatite.
Ingrediente: amestec de faina integrala din 4 cereale* 95% (orez*, porumb*, mei*, hri?ca*), agent de îngrosare: guma de carruba, sare de mare, drojdie
*din culturi certificate ecologic DE-ÖKO-007, agricultura EU/ non EU
Valori nutritionale medii/ 100 g:
Valoare energetica: 1379 kJ/ 329 kcal
Proteine: 7,0 g
Carbohidrati: 69,9 g
Grasimi: 2,2 g
Retetele noastre pentru amestecul de faina integrala din 4 cereale fara gluten
Pâine integrala: turnati într-un bol 450 g apa calduta (25 grade), adaugati continutul pachetului si framântati cu mixerul (cu cârligele de framântat) timp de 3 minute. La sfârsit adaugati 50 ml ulei.
Asezati aluatul într-o forma unsa cu ulei si lasati sa creasca cca 30 minute. Coaceti în cuptorul preîncalzit la 220 grade, pe gratarul din mijloc. Dupa 10 minute reduceti temperatura la 200 grade. Timp de coacere: aproximativ 45 minute.
Chifle: pregatiti aluatul ca pentru pâine. Cu o lingura portionati bucati de aproximativ 60 g si asezati-le pe o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hârtie de copt. Ungeti-le cu ulei si lasati sa creasca 30 minute. Coaceti în cuptorul preîncalzit la 220 grade, pe gratarul din mijloc. Dupa 10 minute reduceti temperatura la 200 grade. Timp de coacere: aproximativ 20 minute.
Pizza: pregatiti aluatul de pâine adaugând 50 ml de apa în plus. Întindeti aluatul într-o tava unsa sau tapetata cu hârtie de copt si lasati sa creasca 30 minute. Coaceti în cuptorul preîncalzit la 220 grade timp de 10 minute. Scoateti tava, adaugati ingredientele de pizza dorite (rosii, sunca, salam, ciuperci, etc.) radeti cascaval si coaceti înca 20 minute la 200 grade.
Prajitura cu faina integrala: 200 g apa, 250 g amestec de faina integrala, 80 g ulei sau unt moale, 100 g miere sau zahar brun din trestie. Din ingrediente pregatiti un aluat, asezati-l într-o forma unsa cu ulei, ungeti-l cu ulei si lasati sa creasca. Dupa 40 de minute crestati aluatul cu cutitul si coaceti în cuptorul preîncalzit la 220 grade, pe gratarul din mijloc. Dupa 10 minute reduceti temperatura la 190 grade. Timp de coacere: aproximativ 40 minute.
Biscuiti din faina integrala: preparati un aluat din 250 g amestec de faina integrala si 300 g apa minerala carbogazoasa. Cu o lingurita asezati gramajoare pe o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hârtie de copt si lasati sa creasca aproximativ o ora. Coaceti în cuptorul preîncalzit la 240 grade, pe gratarul din mijloc, 10 minute. Înainte de coacere puteti presara biscuitii cu seminte de susan, chimion sau mac – o delicatesa!
Pentru automatele de pâine: selectati programul rapid sau scurt si culoarea rumenita. Turnati 500 ml apa calduta (25 grade) în cuva aparatului apoi adaugati continutul pachetului. Porniti aparatul. Dupa 10 minute adaugati 50 ml ulei. Dupa primul ciclu de framântare verificati ca amestecul de faina sa fie complet framântat.
Clatite dulci pentru 2 persoane: 125 g amestec de faina integrala, 200 ml apa minerala carbogazoasa, 1 ou, 2 linguri de miere, se amesteca bine pâna se obtine un aluat omogen. Lasati aluatul sa se odihneasca 5 minute apoi prajiti obisnuit ca si clatitele sau waffe. Ungeti cu gem, dulceata sau crema de cacao. În aluat puteti adauga 50 g mere rase sau nuca macinata. Serviti la cafea, ceai sau cu lapte.
În cazul în care nu doriti sa folositi ou, adaugati 50 ml apa minerala în plus.
Clatite sarate pentru 2 persoane: 125 g amestec de faina integrala, 200 ml apa minerala carbogazoasa, 1 ou, 1 vârf de cutit de sare de mare se amesteca bine pâna se obtine un aluat omogen. Puteti adauga în aluat 50 g morcovi rasi sau nuca macinata. Lasati aluatul sa se odihneasca 5 minute apoi prajiti obisnuit ca si clatitele sau waffe. Serviti la salata sau legume.
În cazul în care nu doriti sa folositi ou, adaugati 50 ml apa minerala în plus.
A se consuma de preferinta înainte de data inscriptionata pe ambalaj.
Produs de Werz Naturkorn Muehle-Germania