Ciuperci shiitake (Lentinula edodes) deshidratate
Descriere:
Este o ciuperca medicinala cu un continut foarte bogat in substante minerale, vitamine din grupa B si provitamina D (ergosterol), principalele principii active din compozitia sa fiind totusi polizaharidele, in special Lentinan (substanta principala cu efect in franarea tumorilor) si proteine, mai ales eritadenina (care reduce nivelul colesterolului).
Aroma si valoarea nutritiva deosebita a acestor ciuperci se datoreaza faptului ca sunt crescute pe busteni in padurile japoneze, fiind recoltate si uscate la soare.
Produs certificat de Ecocert SRL RO-ECO-008.
Produs in Japonia.
Tara de provenienta: Marea Britanie
Ingrediente:
Ciuperci shiitake (Lentinula edodes) uscate, din culturi salbatice.
Valori nutritionale la 100g:
Energie 809kJ/191kcal, proteine 17g, carbohidrati 26g, lipide 2,1g, fibre 37,7g, Na 0,01g, Fe 10,4mg.
Mod de intrebuintare:
Pentru o supa aromata fierbeti cateva ciuperci in apa in care le-ati inmuiat, impreuna cu alge kombu, timp de 15 min si apoi asezonati cu sos de soia tip shoyu, tamari sau cu mirin, dupa gust.
Prezentare:
Cutie cu 40 g de produs.