Contine: faina de malai* Bramata.
* din culturi certificate ecologic
Mod de preparare: În gastronomie, faina de malai este utilizata în general pentru prepararea mamaligii, dupa numeroase retete, inclusiv la prepararea dulciurilor.
Pentru o masa echilibrata, porumbul ar trebui combinat cu legumele care contin aminoacizi. Poate fi utilizat în combinatii diverse, cu patrunjel, marar, lamâie, etc. pentru prepararea produselor din peste, snitele, etc.
Faina de malai este mai bogata în grasimi si zaharuri si contine cantitati moderate de potasiu si fosfor.
Nu contine gluten, este sarac în doi aminoacizi esentiali, lisina si triptofanul; respectivii aminoacizi.
Nutrientii esentiali care se regasesc în faina de porumb sunt vitamina C, fosforul, manganul si vitamina B5.
Valori nutrititonale/100 g:
Valoare energetica: 1450 kJ / 350 kcal
Grasimi: 3.0 g
-din care acizi grasi saturati: 0.7 g
Carbohidrati: 74.0 g
- din care zaharuri: 6.0 g
Fibre: 1.1 g
Proteine: 7.6 g
Sare: 0.003 g
Continut: 600g
Tara de origine: Italia
Termen de valabilitate: vezi data inscriptionata pe ambalaj
Conditii de pastrare: loc uscat si racoros, ferit de lumina directa a soarelui.