Descriere
Faina de hrisca obtinuta prin macinarea cerealelor integrale de hrisca neprajite, recomandata pentru aluat de clatite, paste, galuste sau placinte, dar este potrivita si pentru painea integrala, in combinatie cu alte fainuri.
Stiati ca?
Planta ierboasa de origine asiatica din familia Polygonaceae, familie din care mai fac parte macrisul, rubarba (reventul) si stevia creata, hrisca atinge o inaltime de 20-60 cm si este cultivata pentru semintele sale consumate similar cerealelor. A inceput sa fie cultivata probabil in jurul anului 6000 i.e.n, se pare ca in vestul Chinei, dar si in Europa exista dovezi conform carora hrisca este cultivata in Finlanda cel tarziu in anul 5300 i.e.n, iar in Balcani in jurul anului 4000 i.e.n., in Neoliticul mijlociu.
Hrisca nu contine gluten, este o sursa bogata in amino acizi, vitamine, minerale si antioxidanti, cu putine calorii si fara grasimi. Un beneficiu major al boabelor de hrisca, prin comparatie cu cerealele, este compozitia unica de aminoacizi datorita careia are actiuni biologice speciale. Semintele sale nu contin gluten, au amidon (70-80%), proteine (18%) si minerale, sunt bogate in vitamine sanatoase si nu sunt alergene.
Contin bioflavonide (rutin) cu efect antioxidant si benefice pentru imbunatatirea circulatiei si pentru intarirea venelor, fiind de ajutor in caz de varice. Crupa de hrisca este utila in special la bolile stomacului si intestinelor, diabetul zaharat, anemia si tulburarea sistemului nervos.
Ingrediente:
faina integrala de hrisca* - 100%. *ingredient din agricultura ecologica.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 1623kJ / 384kcal
Proteine: 13g
Grasimi: 3.1g, din care acizi grasi saturati: 0.7g
Carbohidrati: 71g, din care zaharuri: 2.6g
Sare: 0.03g.
Produs/Cultivat in Polonia.