Fasolea rosie 'Kidney', clasificata la leguminoase, a primit denumirea de la forma boabelor ei care seamana cu cea a rinichilor (in limba engleza kidney este rinichi). Sursa excelenta de fibre si proteine vegetale, poate fi preparata ca supa sau tocanita, poate servi ca ingredient in salate, fie ele calde sau reci, in paste sau chiar in placinte.
Ingrediente: 100% fasole kidney*. *ingredient cultivat ecologic.
Preparare: se inmoaie (in apa) cel putin 12 ore dupa care se clateste si se fierbe in apa proaspata nesarata pana se inmoaie (aproximativ 60 de minute), sarea adaugande-se la sfarsit.
Energie: 1170 kJ / 279 kcal
Proteine: 26 g
Grasimi: 0.3 g din care acizi grasi saturati: 0.1 g
Carbohidrati: 29 g din care zaharuri: 2.2 g
Fibre: 28 g
Sare: 0.06 g
Produs in: Polonia din ingrediente din China.