Amidon de cartofi*, făină arorut*, agent de gelificare ( agar-agar*, pectină).
*provin din agricultura ecologica
Gelifiantul nu conține conservanți și, prin urmare, nu are efect asupra termenului de valabilitate. Utilizarea zahărului (conservă și leagă apa), fructele impecabile, curățenia preparatului și borcanele/ capacele pot prelungi durata de conservare. Adăugarea de ingrediente nefierte va scurta durata de conservare. Prin urmare, se toarnă masa de fructe în borcane mai mici. Păstrați borcanele deschise într-un loc răcoros. Jeleu se poate tulbura.
Mod de preparare: pentru o proba de gelifiant se pune o farfurie in frigider.
Pentru 1kg de fructe taiate sau 600ml suc bio rece se toarna continutul plicului si se amesteca.
Se adauga 4 linguri(35-40ml) de suc de lamaie ecologic sau 3g acid citric si 300g de indulcitor uscat. La indulcitorul lichid se va calcula ca acesta sa fie inclus in masa totala dozata. Se pune la fiert iar dupa ce incepe sa fiarba se lasa 3 minute. Pe tot timpul procesului de incalzire si fierbere se amesteca continutul.
migdale, mustar, soia.