Hrisca bio, este o specie asiatica anuala cultivata in America si Europa, ca planta alimentara, furajera, melifera sau medicinala.
Hrisca bio are un continut ridicat de minerale: fier, zinc, seleniu. Compusii aromatici (cei care au la baza un nucleu benzenic) si care dau "aroma", parfumul caracteristic pentru hrisca sunt in principal reprezentati de salicilaldehida.
Contrar parerii generale, hrisca nu este o cereala. Se inrudeste cu rubarba si macrisul, iar ceea ce mancam sunt seminte de fapt, asemanatoare chiar cu cele de floarea soarelui.
Este un substitut foarte bun pentru cereale, pentru ca hrisca nu contine gluten deloc, putand fi deci consumata fara probleme de persoanele alergice la gluten sau de cei afectati de boala celiaca.
Beneficiile pentru hrisca bio: protector capilar, creste rezistenta si scaderea permeabilitatii capilarelor sanguine, astringenta antioxidanta si fotoprotectoare.
Semintele de hrisca se pot consuma ca atare in dieta cu hrana vie, pot fi facute faina, se pot incorpora in "cerealele" de dimineata.
Ingrediente: hrisca bio decorticata din agricultura ecologica.
Detalii Hrisca, BIO 500g
Cantitate 500 g
Certificat RO-ECO-008 produs ecologic (organic, eco, bio)