Fulgi de drojdie de bere fara gluten, drojdie nutritiva ideala pentru supe, sosuri, sanvisuri, paste, preparate din orez, preparate din legume, musli. In amestec cu uleiuri presate la rece si condimente formeaza o pasta delicioasa ce poate fi servita pe paine prajita.
Drojdia nutritiva sau drojdia inactiva este un organism unicelular, de obicei o tulpina a bacteriei Saccharomyces Cerevisiae ce creste pe melasa si dupa ce este inactivata* cu ajutorul caldurii este recoltata, spalata si uscata. Are o aroma placuta apropiata celei de branza, este plina de substante nutritive (complexul de vitamine B (mai putin vitamina B12**), acid folic, seleniu, zinc, proteine***) si are un continut redus sodiu. Este comercializata sub forma de fulgi sau pudra de culoare galbuie, fiind folosita des de catre vegani si vegetarieni ca inlocuitor pentru branza sau pentru condimentare.
* nu mai are puterea de a creste si deci nu se foloseste in patiserie sau in produsele de panificatie.
** uneori este imbogatita cu vitamina B12.
*** contine toti cei 9 aminoacizi pe care organismul uman nu ii poate produce.
Ingrediente: drojdie uscata inactiva. Produs ambalat intr-o unitate fara gluten si fara alergeni!
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | kJ | 1370 |
kcal | 327 | |
Proteine | g | 49 |
Carbohidrati | g | 9 |
zaharuri | g | 8 |
Lipide | g | 5 |
acizi grasi saturati | g | 1.7 |
Fibre | g | 5,2 |
Sare | g | 0.5 |
Produs/Cultivat in Franta.
Tara de provenienta: Ungaria.