Are o valoare energetica ridicata, prin continutul mare de zaharuri de calitate, de aceea este indicata in surmenaj, oboseala fizica sau intelectuala, debilitate, stari de convalescenta, tulburari de crestere. Datorita compozitiei sale complexe de vitamine si minerale, precum si incarcaturii vitale, este mult mai hranitoare decat zaharul rafinat, care este un produs lipsit de viata, alcatuit numai din zaharoza.
Mierea poliflora are actiune antiinflamatoare, antimicrobiana, antialergica, expectoranta, antitusiva, calmanta, antispastica, imbunatateste diureza si eliminarea toxinelor, creste capacitatea de aparare a organismului, are actiune favorabila asupra muschiului cardiac si circulatiei coronariene, hraneste si fortifica celulele nervoase, imbunatateste somnul fiind considerata ca drept un redutabil sedativ, tonifica si regleaza activitatea sistemului endocrin, combate constipatia si fenomenele putride din intestine, creste rezerva de glicogen hepatic, amelioreaza functiile celulelor hepatice, favorizeaza absorbtia calciului si a altor nutrienti, faciliteaza digestia proteinelor si grasimilor.
La sugari, mierea poliflora faciliteaza acidifierea cazeinei din lapte, cu formare de fulgi fini, usor de digerat. Stomacul se evacueaza intr-un timp mai scurt, prevenind fermentatiile, balonarile si colicile abdominale.
Se foloseste si ca tonic general si in tratamentul plagilor.
Declartie nutritionala pentru: portie 100 g
Valoare energetica 325/1382 kj/kcal
Grasimi din care 0.00 g
acizi grasi saturati 0.00 g
Glucide din care 80.80 g
zaharuri 80.80 g
Proteine 0.40 g
Sare 0.00 g
Tara de origine: România
Produs ecologic certificat de Ecoinspect S.R.L. RO-ECO-008
Tip |
Indulcitori bio |
---|---|
Productie |
Ecologica |
Producator |
Apidava Romania |
Cantitate |
400g |