Mierea de salcam – de culoare alb-galbuie, asemenea florii din al carui pur nectar provine, este parfumata si limpede. Are multa finete si discretie, ceea ce o face sa fie mult apreciata de catre copii.
Indulceste alimentele si ceaiurile, fara sa le denatureze gustul, avand, ca si mierea de tei, proprietati calmante psihice.
Mai este recomandata drept calmant gastric si stimulent pentru activitatea cardiaca.
Datorita continutului scazut de glucoza, ea poate fi consumata cu moderatie si de catre pacientii diabetici. Sunt permise 1-3 lingurite pe zi. La pacientii cu diabet (in special de tip 2), mierea in cantitati mici, pe stomacul gol, poate diminua si stabiliza glicemia, sfatul si acordul diabetologului, precum si reducerea aportului altor glucide din alimentatie fiind absolut necesare.
Declaratie nutritionala pentru: portie 100 g
Valoare energetica 325/1382 kj/kcal
Grasimi din care 0.00 g
acizi grasi saturati 0.00 g
Glucide din care 80.80 g
zaharuri 80.80 g
Proteine 0.40 g
Sare 0.00 g
Tara de origine: România
Produs ecologic certificat de Ecoinspect S.R.L. RO-ECO-008
Tip |
Indulcitori bio |
---|---|
Productie |
Ecologica |
Producator |
Apidava Romania |
Cantitate |
400g |