Ingrediente:
faina de grau** tip 550 95%, praf de copt(carbonat hidrogenat de sodiu, acidifiant: monotartrat de potasiu, amidon de porumb), fulgi de drojdie*( drojdie*, faina de grau*, sare de mare), sare de mare.
*provin din agricultura ecologica.
**provin din agricultura ecologica biodinamica.
Mod de preparare:
1. Se pune cuptorul pe 220*C. Se goleste continutul pungii intr-un vas peste care se adauga 175ml apa calduta sau laptesi 3 linguri ulei.
2. Se amesteca cu ajutorul unui mixer de mana sau cu o lingurapana se obtine un aluat care se poate prelucra usor.
3. Se ia o tava cu dimensiunile de 35x30cm sau 2 forme rotunde cu diametrul de 28cm pe care se aseaza hartie de copt sau se unge cu ulei. Se ia aluatul care se intinde cu ajutorul unui sucitor pana se obtine o grosime egala.
4. Se aseaza aluatul in tava, se unge cu pireu de tomate. Dupa gust se condimenteaza si se unge cu ulei.In locul piureului se poate folosi ketchup de tomate, sos de tomate sau tomate pasate.
5. Se introduce tava in cuptor pe sina de jos si se lasa la copt 15-20 minute.
Valori nutritive:
kj: 1434
kcal: 338
grasimi: 1,1g
acizi grasi saturati: 0,2g
glucide: 69g
zaharuri: 1,1g
fibre: 3,4g
proteine: 10g
sare: 1,9g
Alergeni:
grau
Alergeni urme:
alte cereale cu gluten si susan