Expertii in nutritie recomanda orezul brun ca fiind o varianta mai sanatoasa deoarece nutrientii benefici organismului raman intacti chiar dupa procesarea de dinaintea vanzarii.
Contine vitamine din grupa B si minerale (magneziu, fosfor, zinc).
Specialistii recomanda orezul in scaderea tensiunii arteriale, in afectiuni gastro-intestinale, in bolile cardiovasculare, in reglarea colesterolului, in guta, artrita.
Valori nutritionale medii per 100 g (%):
Valoare energetica: 361 Kcal/ 1529 KJ
Proteine: 7,5 %
Carbohidrati: 77,4 %
-din care zahar: 1,2 %
Grasimi, din care: 1,9 %
-acizi grasi saturati: 0,5 %
Fibre: 1,9 %
Sodiu: 0 %
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
Timp de fierbere: 45 minute
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.
Origine EU (Italia)
Pastrare: într-un loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.