OVAZ BIO DECORTICAT, 500 G
Cea mai comuna specie de ovaz este Avena Sativa, cunoscuta de catre chinezi inca de acum 3000 de ani si raspandita apoi si la alte populatii.
Datorita capacitatii sale de a se adapta la climate nefavorabile, a devenit in timp cereala cu cele mai intinse culturi din nordul Europei.
Are un continut ridicat de proteine si mai redus de carbohidrati iar continutul de grasimi este foarte mic. In plus, are un continut foarte ridicat de fibre, fiind astfel una dintre cerealele cu indicele glicemic cel mai scazut.
Poate fi consumat in loc de orez ca garnitura la sosuri si carne sau poate fi folosit la prepararea salatelor.
Ingrediente: boabe de ovaz*, decorticate.
* din culturi certificate ecologic. Origine UE
Valori nutritionale/ 100 g
Valoare energetica: 1495kJ/355kcal
Grasime: 7,0g din care,
-acizi grasi saturati: 1,0g
-acizi grasi mono-nesaturati: 3,0g
-acizi grasi poli-nesaturati: 3,0g
Carbohidrati: 57,0g
-din care zaharuri: 1,0g
Fibre: 10,0g
Proteine: 11,0g
Sare: 20,0mg
Grasimi-Trans:<1%
Continut de minerale: 3,0g
Aceste valori depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.
Imaginea de pe eticheta are titlu informativ.
Pastrare: intr-un loc racoros si uscat, bine ventilat, ferit de lumina.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.