PREMIX BIO PENTRU CIABATTA, FARA GLUTEN, 500 G BIOVEGAN
Vegan
Fara gluten
Rezulta o Ciabatta de ca. 820 g
INGREDIENTE: amidon de porumb*, amidon de tapioca*, faina integrala de orez*, amidon de cartofi*, faina alba de orez*, faina integrala de mei*, faina de porumb*, pulbere din aluat de quinoa* (94% produse din faina de quinoa*, produse din faina de orez*), sare, tarate de psyllium*, must de struguri concentrat*, proteine din in*.
*=din culturi certificate ecologic. Agricultura UE/ non-UE.
Pentru a prepara Ciabatta mai aveti nevoie de: 450 ml apa calduta, 3 linguri (30 ml) ulei de masline, 1 pliculet de drojdie uscata (7 g), putina faina (fara gluten), mixer manual cu carlig pentru aluat.
MOD DE PREPARARE (pentru 2 bucati):
1. Puneti amestecul de Ciabatta intr-un castron, amestecati-l cu drojdia uscata si apoi adaugati apa si 2 linguri ulei. Framantati totul bine - mai intai incet timp de 1 minut si apoi timp de 4 minute la cel mai inalt nivel cu mixerul manual.
2. Acoperiti aluatul cu un prosop umed si lasati-l sa creasca intr-un loc cald timp de 45 de minute.
3. Preincalziti cuptorul la 200degC cuptor ventilat sau 225degC la caldura sus/jos si puneti un vas rezistent la cuptor umplut cu apa in cuptor.
4. Peste aluat se toarna 1 lingura de ulei de masline, se rastoarna pe o suprafata de lucru si se modeleaza in doua dreptunghiuri de aproximativ 15 x 20 cm. Indoiti o parte lunga a aluatului in aproximativ 2/3 si indoiti cealalta parte peste ea.
5. Puneti aluatul cu partea neteda in sus, pe tava de copt tapetata cu hartie de copt si lasati-l din nou la dospit aproximativ 15 minute.
6. Presarati ambele ciabatta cu faina si coaceti timp de 30 de minute in cuptorul ventilat sau 40 de minute la caldura sus/jos.
7. Dupa coacere, lasa Ciabatta sa se raceasca putin pe un gratar inainte de a le savura.
CONDITII DE PASTRARE: loc uscat si racoros.
A se consuma de preferinta inainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
PRODUCATOR: Biovegan GmbH. Germania.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 990 kJ / 234 kCal
Grasimi, din care: 3,5 g
- acizi grasi saturati 0,6 g
Carbohidrati, din care: 48 g
- zaharuri 1,0 g
Fibre 2,0 g
Proteine 2,1 g
Sare 1,3 g