Sos de soia tamari, preparat dupa o metoda traditionala japoneza si premiat cu aur la “Great Taste Awards 2007”. Este produs printr-o metoda traditionala japoneza, dupa o reteta veche de 500 de ani. Este lasat la maturat, in butoaie, timp de 2 veri, obtinandu-se astfel o aroma bogata si concentrata.
Folositi doar cateva picaturi pentru aromatizarea diferitelor preparate (sushi, stir-fries, supe, tocanite sau sosuri).
Sushi este un fel de mancare specifica bucatariei japoneze, preparata in general din orez cu bobul scurt orez (fiert si amstecat cu otet de orez, zahar si sare). Dupa ce este racit la temperatura camerei, acest orez este amestecat cu diverse alte ingrediente gatite sau crude (ridiche japoneza (daikon) murata, avocado, castravete, sparanghel) etc.) si condimente (sos de soia „shoyu”, hrean japonez „wasabi” etc.), si deseori i se da forma unor rulouri invelite apoi in foi de alge marine uscate si presate (alge nori). Exista si variante de sushi in care in loc de orez se foloseste tofu.
Stir-fries sunt preparatele gatite la foc iute intr-un timp scurt, pentru ca acestea sa-si pastreze aromele si calitatile nutritive. Acestea se taie bucati mici si se prajesc intr-o tigaie mai mare, de obicei in wok, in foarte putin ulei la foc iute.
Ingrediente: boabe de soia integrale* 46 la suta, apa, sare marina, mirin* orez dulce*, apa, orez* fermentat. *din culturi ecologice.
Valori nutritionale | UM | /100 ml |
Energie | kj | 832 |
kcal | 196 | |
Grasimi | g | 0,2 |
acizi grasi saturati | g | 0 |
Carbohidrati | g | 34 |
zaharuri | g | 1,8 |
Fibre | g | 1,7 |
Proteine | g | 14 |
Sare | g | 15,9 |
Atentie: se pot dezvolta drojdii albe inofensive, la suprafata, daca dupa deschidere este lasat in contact cu aerul. Indepartati-le usor.
Produs in Japonia.
Tara de provenienta: Marea Britanie.