PREMIX BIO PENTRU PAINE FARA GLUTEN ,,PAINEA VIKINGILOR", 600 G BIOVEGAN
Vegan
Fara gluten
Premix pentru o paine cu seminte cu 57% seminte si condimente atent selectate.
Rezulta o paine de ca. 930 g
INGREDIENTE: fulgi de ovaz* (fara gluten), seminte de floarea soarelui*, seminte de in intregi*, seminte de in macinate*, seminte de dovleac*, fulgi de mei*, seminte de chia* (Salvia Hispanica), sare, proteina de floarea soarelui*, tarate de psyllium*, coriandru*, fenicul*, chimen*.
*=din culturi certificate ecologic. Agricultura UE/ non-UE.
Contine alergeni: [ovaz]
Pentru a prepara painea mai aveti nevoie de: 480 ml apa, 6 linguri (60 ml) otet*** (de exemplu, otet de mere), tava pentru paine (20cm sau 25cm), lingura de lemn.
Optional: samburi/seminte pentru presarare.
MOD DE PREPARARE:
1. Preincalziti cuptorul la 190 degC circulatia aerului sau 210 degC cu caldura sus/jos si ungeti bine tava de copt. Aduceti 480 ml de apa la fiert.
2. Puneti amestecul de paine intr-un castron, turnati peste apa clocotita si apoi otetul si amestecati bine cu o lingura de lemn.
3. Dupa un minut, amestecati bine aluatul din nou.
4. Acum puneti aluatul in tava unsa, apasati-l bine, apoi neteziti-l si lasati aluatul sa creasca in tava de copt timp de 30 de minute.
5. Coaceti painea timp de 75 de minute cu aer circular sau 85 de minute cu caldura de sus/de jos in cuptorul preincalzit.
6. Lasati painea sa se raceasca pe un gratar inainte de a o servi.
Sfat: ***=Adaugarea de otet serveste doar la conservarea painii, aceasta ramane proaspata mai mult timp! Mirosul si gustul otetului se vor disipa pe masura ce painea se coace.
CONDITII DE PASTRARE: loc uscat si racoros.
A se consuma de preferinta inainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
PRODUCATOR: Biovegan GmbH. Germania.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 1317 kJ / 316 kCal
Grasimi, din care: 19 g
- acizi grasi saturati 2,2 g
Carbohidrati, din care: 21 g
- zaharuri 0,8 g
Fibre 8,9 g
Proteine 11 g
Sare 0,87 g