Proteine din soia texturata ce se gatesc rapid si se pot prepara intr-o multitudine de retete ca inlocuitor de carne. Aceste bucatele proteice vegetale se obtin prin presarea la rece a boabelor de soia (pentru indepartarea continutului de ulei), urmata de aburire sub presiune pentru formarea bucatelelor si la sfarsit deshidratarea lor. Au o textura extrem de delicata, dar totusi substantiala, si preiau aroma oricarui preparat in care sunt adaugate.
Ingrediente: boabe de soia din culturi ecologice, partial degresate.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | kJ | 1460 |
kcal | 347 | |
Proteine | g | 52 |
Carbohidrati | g | 20 |
zaharuri | g | 7 |
Lipide | g | 3 |
acizi grasi saturati | g | 0,4 |
Fibre | g | 16 |
Sare | g | 0,12 |
Alergeni: produsul poate contine urme de seminte de susan.
Preparare: pentru rehidratare produsul se adauga in apa/zeama de legume clocotita si se inmoaie timp de 10 minute, apoi se scurge si se preseaza usor pentru eliminarea lichidului in exces. Se foloseste ca alternativa vegana pentru carnea tocata, fiind ideal pentru spaghete bolognese, placinta ciobaneasca, lasagna vegana etc.
Dupa rehidratare produsul isi tripleaza greutatea, continutul unui pachet fiind echivalentul a 10-12 portii.
Produs in Elvetia.
Tara de provenienta: Anglia.