Ingrediente:
Masline bio.
Descriere:
Continut foarte scazut de acizi grasi liberi.
Întrebuintare:
Pentru gatit, preparare la aburi, prajeala usoara, pentru salate; un necesar pentru bucataria mediteraneana.
Proaspat, din Italia
Origine si fabricare
Uleiul de masline se obtine din fructele maslinului(Olea europaea). Maslinele recoltate pentru Uleiul de masline Rapunzel sunt aduse imediat dupa recolta în fabrica si sunt presate, în acest fel se poate tine la un nivel cât de redus posibil continutul de acizi grasi. Acesta determina, pe lânga sortimentul de maslie, clima si momentul recoltei, calitatea uleiului. Maslinele bio ajunse în fabrica sunt mai întâi spalate dupa care tocate, presate si ulterior centrifugate. Astfel uleiul se separa de apa lasata de masline. Uleiul de masline Rapunzel provine din regiunile de maslini traditionale din Italia, cum ar fi Sicilia, Calabria si Apulia.
Interesant :
Uleiul de masline are un continut ridicat de acizi grasi simplu nesaturati. Ca si toate uleiurile nostre de masline si acesta corespunde celei mai bune categorii EU de: “ulei de masline extra virgin”. Gustul sau este fructos cu o nota proaspata de verdeata. Uleiul de masline Rapunzel este uleiul perfect pentru marea majoritate a preparatelor. Este potrivit pentru prepararea la aburi, gatit si copt, dar si la salate. Pentru bucataria mediteraneeana este un “must have”(o necesitate).
Tipps:
- Spaghetti aglio e olio
- Pentru prepararea unei omlete italienesti
- Pentru asezonarea legumelor.