ULEI BIO DE MENTA MACERAT LA RECE, 100 ML
Contine: ulei din seminte de floarea soarelui (Helianthus Annuus)*, extract din frunze de
menta (Mentha Piperita)*.
*din culturi certificate ecologic
Aceste valori depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.
Ce este macerarea?
Macerarea este un proces fizic in care fructele, florile, frunzele, radacinile sau alte parti ale plantelor sunt expuse o perioada de timp actiunii unui ulei neutru, de cele mai multe ori ulei de floarea soarelui dezodorizat.
Uleiul neutru ”trage” in el uleiurile volatile si alte principii active din planta supusa macerarii.
Produsul final (solutia) se numeste macerat. In farmacie, aceasta solutie se numeste "infuzie rece". Nu trebuie sa existe procese chimice in timpul macerarii.
Procesul de extractie se efectueaza la temperatura camerei, de aici termenul "extract rece" sau "macerat rece". Avantajele macerarii la rece se regasesc cu siguranta in procesul delicat prin care se extrag ingredientele active ale plantei. Daca procesul de extractie este efectuat la temperatura ridicata (prin caldura adaugata), procesul este denumit digestie.
Pastrare: loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: vezi data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Origine: Germania
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 ml
Valoare energetica 3676kJ / 879kcal
Grasimi, din care: 99,8 g
- acizi grasi saturati 11,5 g
- acizi grasi mono nesaturati 22,8 g
- acizi grasi poli nesaturati 65,5 g
Carbohidrati, din care: 0 g
- zaharuri 0 g
Fibre 0 g
Proteine 0 g
Sare 0 g
Administrare, uz intern: 1 lingurita, dimineata pe stomacul gol si 1 lingurita seara inainte de culcare.
Poate fi folosit si la gatit, dupa preferinte.
Administrare, uz extern: aplicari locale in functie de necesitati.