UNT DE CACAO BIO, 200G
CONTINE: unt de cacaa*, varietate criollo.
*=din culturi certificate ecologic.
Produs obtinut exclusiv prin presarea boabelor de cacao BIO curatate, decojite si prajite. Filtrare, deodorizare si ambalare, conform unei bune tehnici industriale.
Produs recomandat pentru preparate din ciocolata, produse de cofetarie, dar in egala masura in cosmetica.
Untul de cacao reprezinta componenta de baza a oricarei ciocolate de calitate si este excelent pentru prepararea bomboanelor, inghetatei si a altor delicii. Il poti combina cu miere, fructe si chiar condimente.
Grasimile prezente in untul de cacao au o influenta benefica asupra colesterolului, crescand nivelul colesterolului bun. Contine un nivel de antioxidanti de trei ori mai ridicat decat vinul, iar continutul ridicat de fenoli are un efect esential in reducerea riscurilor asociate bolilor de inima.
Proprietatile untului de cacao asupra pielii si parului:
Untul de cacao este dedicat tuturor tipurilor de piele, oferind o hidratare intensa datorita acizilor grasi pe care ii contine. La contactul cu pielea, untul se topeste si este usor absorbit in piele.
Folosit regulat, untul de cacao face ca pielea sa capete o textura catifelata si o stralucire naturala. Este eficient pentru echilibrarea tonului pielii, mentinerea ph-ului, eliminarea rosetei si calmarea iritatiilor (eczeme, dermatita).
Ajuta la estomparea cicatricilor datorita abilitatii sale de a pastra apa chiar si in straturile cele mai adanci ale pielii.
Antioxidantii pe care ii contine lupta impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea pielii.
Stimuleaza sinteza de colagen, intarind, dand viata si tinerete pielii.
Pentru a preveni si estompa vergeturile este de preferat sa alegi un produs care, pe langa unt de cacao, contine colagen si elastina. Toate acestea contribuie la sporirea elasticitatii pielii.
Folosit la masaj, untul de cacao are un puternic efect relaxant, destresant, energizand intregul organism si stimuland sistemul imunitar.
Poate fi folosit ca si crema solara, avand capacitatea de a intensifica bronzul, insa specialistii spun ca nu blocheaza suficient razele soarelui.
Aplicat constant pe calcaie, coate si genunchi, untul de cacao reface tesuturile epidermei. Pentru a-i potenta efectul de hidratare, foloseste-l seara si acopera-ti picioarele cu sosete.
Hidrateaza, regenereaza, revitalizeaza, fortifica si ofera volum parului, prevenind despicarea varfurilor. Daca ai parul foarte uscat, aplica unt de cacao pe toata lungimea firelor de par, acopera-l cu un prosop incalzit timp de doua ore si, apoi, spala-l cu un sampon obisnuit. (sursa: www.csid.ro)
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
CONDITII DE PASTRARE: loc uscat si racoros, ferit de razele directe ale soarelui.
ORIGINE: Peru
TERMEN DE VALABILITATE: a se vedea data inscriptionata pe capac.
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor in vigoare.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 899 Kcal/ 3700 KJ
Grasimi, din care: 99,9 g
- acizi grasi saturati 64,2 g
Carbohidrati, din care: 0 g
- zaharuri 0 g
Proteine 0 g
Sare 0 g