Ceaiul negru, caruia chinezii inca ii spun “ceai rosu” din cauza culorii rosiatice pe care o are produsul dupa preparare, se obtine prin uscarea si rularea frunzelor si a tulpinilor, urmate de oprirea oxidarii, eliminarea umezelii si sortarea in functie de cat de usor sau dificil se faramiteaza.
Intregul proces dureaza de la 2 pana la 4-5 saptamani. In urma procesarii, frunzele capata o culoare inchisa, careia i se datoreaza si denumirea populara de “ceai negru”.
Beneficii pentru sanatate:
Continut: ceai negru Ceylon* (92%), scortisoara Ceylon*, cardamom*, ghimbir*, cuisoare*.
*cultivat ecologic.
Mod de preparare:
Infuzie pentru uz intern: 1 pliculet se adauga la un pahar de apa fierbinte (95 grade Celsius), se lasa acoperit cateva minute.
Cutivat/Produs: non-UE. Tara de provenienta: Polonia.
A se consuma de preferinta inainte de: vezi pe ambalaj (zi.luna.an).
A se pastra la loc uscat si racoros.