Ceai usor si revigorant din frunze tinere de Camellia sinensiis recoltate cand au cea mai bogata aroma, la sfarsitul primaverii. In cel mult 24 de ore de la recoltare, frunzele sunt pentru 15-20 de secunde aburite, rulate si uscate conform procedeelor traditionale de obtinere a ceaiurilor Sencha, fiind apoi imediat impachetate pentru a li se pastra gustul si aroma proaspete.
Prin scurta aburire este inhibata activitatea enzimelor care cauzeaza oxidarea, astfel incat frunzele isi pastreaza culoarea luminoasa de verde smarald si prospetimea aromei. Totodata, conform analizelor stiintifice, creste nivelul de antioxidanti, crescand astfel efectele terapeutice ale ceaiului.
Premiat cu bronz la „Greate Taste Awards 2003”, ceaiului Sencha Clearspring i s-a atribuit si premiul „Highly Commended/Special Recomandat” la premiile pentru produse alimentare ecologice date de Soil Association in 2012 (Soil Association Organic Food Awards 2012).
Produs in Japonia.
Tara de provenienta: Anglia.