FONIO BIO, 250G
INGREDIENTE: fonio*.
*=din culturi certificate ecologic.
Ambalat intr-o unitate care proceseaza: cereale cu gluten, fructe cu coaja, soia, arahide, produse lactate, telina, mustar, lupin.
Fonio este o cereala cultivata de milenii, cu precadere in Africa subsahariana. Dupa recoltare si decorticare, fonio seamana mai degraba cu niste mici boabe de orez. Fonio nu contine gluten si este un aliment hranitor, gratie a doi aminoacizi: cistina si metionina, ceea ce-l face un bun ingredient pentru painea diabeticilor.
Insa este apreciata de gurmanzi pentru ca este un aliment versatil, ce se poate adapta tuturor stilurilor de gatit si poate inlocui alte cereale.
Metoda cea mai simpla de a prepara fonio este fierberea la aburi. Poate fi folosita in diverse salate, budinci, garnituri, dar si ca faina pentru prajituri, gogosi, paine. In plus, se poate manca in orice moment al zilei.
ORIGINE: Burkina Faso
A se consuma de preferinta inainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
CONDITII DE PASTRARE: loc uscat si racoros.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 1359 kJ / 325 kcal
Grasimi, din care: 0,5 g
- acizi grasi saturati 0,2 g
Carbohidrati, din care: 76,8 g
- zaharuri 0,6 g
Fibre 7,3 g
Proteine 7,3 g
Sare 0,01 g