Fulgi obtinuti din seminte de quinoa zdrobite. Se pot adauga in supe sau paste, se pot servi in iaurt, lapte sau cu fructe si se pot adauga in prajituri si deserturi.
Ingrediente: fulgi de quinoa*. *ingredient din agricultura ecologica.
Preparare: fulgii de quinoa se fierb 5 minute in de doua ori mai multa apa, amestecand ocazional.
Stiati ca: quinoa este o specie de talpa-gastei considerata cereala dar inrudita cu sfecla si spanacul, originara din America de Sud unde creste la mari altitudini (chiar la 4000 m). In starea lor naturala, semintele sale mici si relativ rotunde sunt acoperite de un strat de saponine cu gust amar datorita caruia sunt evitate de pasari, necesitand astfel o protectie minima pe parcursul cultivarii. Pot avea variate culori, de la alb la rosu sau neagru, au un continut redus de acizi grasi saturati si unul foarte mic de colesterol si sodiu, sunt o buna sursa de vitamina B9, magneziu si fosfor, si una foarte buna de mangan, continand in general in 100 g: 6 g lipide (din care 1 g acizi grasi saturati), 64 g carbohidrati (din care 7 g fibre alimentare), 14 g proteine si 5 mg de sodiu. Numita de catre incasi chisaya mama (mama tuturor cerealelor), quinoa a crescut recent in popularitate datorita studiilor efectuate pe semintele sale care i-au scos in evidenta faptul ca este foarte hranitoare si benefica pentru sanatatea umana.
Energie: 1532 kJ / 363 kcal
Proteine: 12 g
Grasimi: 5.9 g din care acizi grasi saturati: 0.5 g
Carbohidrati: 62 g din care zaharuri: 1.6 g
Sare: 0 g
Tara de provenienta: Polonia.
Tara de origine a ingredientelor: Peru.