fulgi de ovaz** integrali 83%, fulgi de ciocolata* neagra 12%( zahar* brut din trestie, masa de cacao*, unt de cacao*, emulgator: lecitina de floarea soarelui*), boabe de cacao*, quinoa expandata, amaranth expandat.
*provin din agricultura ecologica
**provin din agricultura biodinamica (DEMETER)
Amestec de fulgi de ovaz fara gluten pentru prepararea unui terci de ovaz cu ciocolata calda.
Ovazul este prelucrat special pentru a obtine fulgi de ovaz. De aceea, terciul nostru fierbinte este usor si rapid de pregatit si are o consistenta optima.
Ovaz fara gluten
Ovazul acestui terci fara gluten controlat este cultivat si procesat fara contaminare cu gluten. Majoritatea persoanelor cu intoleranta la gluten pot include utilizarea, pentru ca structura de proteine din ovaz este diferita de cea de grâu, secara, orz si ovaz spelt fara gluten din dieta lor. Se recomanda ca produsele din ovaz fara gluten sa fie integrate lent si treptat într-o dieta fara gluten.
Ovazul natural are un raport echilibrat între diferite substante nutritive:
- Ovazul contine în mod natural vitamina B1
- Continutul de fier din ovaz este mai mare decât alte cereale
- Ovazul contine fibre solubile care formeaza slamul tipic de ovaz
Colesterol-dieta constienta cu ovaz
Ovaz beta-glucani au aratat ca reduc nivelurile de colesterol din sânge. Nivelurile ridicate de colesterol sunt printre factorii de risc în dezvoltarea bolii coronariene. Acest efect benefic se obtine cu un consum zilnic de 3 g de ovaz beta-glucan (echivalentul a 80 g ovaz fierbinte. O portie de ovaz fierbinte egal cu 50 g).
O dieta variata si echilibrata, precum si un stil de viata sanatos, cu exercitii suficiente, sunt esentiale pentru sanatatea dumneavoastra.