,,Rondele Multicereale" din orez cu grau emmer, mei, amarant, hrisca si quinoa, Alce Nero. Aceste tartine sunt obtinute din orez cultivat in Italia, ele fiind un inlocuitor ideal pentru paine sau biscuiti. Sunt excelente chiar si daca sunt incalzite putin!
Ingrediente:
orez brun* - 71%, grau emmer* - 10%, mei* - 6%, amarant*, hrisca*, quinoa* - 4%, sare. *ingredient din agricultura ecologica.
Alergeni: contine gluten si poate contine urme de seminte de susan.
Graul emmer (Triticum dicoccum / Triticum turgidum ssp. dicoccum) este o specie tetraploida de grau cunoscuta si sub numele de grau farro. Este varianta cultivata a graului tenchi, specia tetraploida salbatica de grau din care prin mutatii a rezultat ulterior si graul durrum (Triticum turgidum ssp. Turgidum conv. Durum). Cereala principala a vremurilor vechi (Egipt, Mesopotamia), a fost inlocuita treptat de speciile hexaploide incepand din epoca bronzului, datorita pretentiilor sale fata de caldura. Conform dovezilor etnografice provenite din zonele in care se cultiva, din graul emmer se obtine o paine apreciata ca buna din punct de vedere al standardelor de gust si textura traditionale, apreciere sustinuta si de larga sa utilizare pentru prepararea painii in Egiptul antic. Datorita continutului ridicat de fibre, mai mare decat cel al graului comun, graul emmer se foloseste des astazi pentru obtinerea de paste fainoase.
Valori Nuritionale/100g
Energie: 1623 kJ / 383 kcal;
Proteine: 8.6 g;
Grasimi: 1.9 g, din care acizi grasi saturati: 0.4 g;
Carbohidrati: 82 g, din care zaharuri: 0.3 g;
Fibre: 2.0 g;
Sare: 1.0 g.
Produs in Italia.