Arabii își hrăneau cu lucernă caii, comoara lor cea mai de preț, convinși fiind că aceasta îi va face iuți și puternici. Ei au dat frunzelor sale bogate în minerale și nutrienți numele al-fac-facah (părintele tuturor alimentelor), spaniolii l-au prescurtat în alfalfa, și aceasta a rămas denumirea plantei în limba engleză.
Deși este cunoscută în special ca plantă furajeră, lucerna (Medicago sativa) este folosită cu succes de secole și pentru tratarea organismului uman, în ultimii 35 de ani fiind și un aliment preferat de tot mai multe persoane, în special sub formă de germeni.
Prin comparație cu alte plante, lucerna este foarte bogată în vitamina K, aminoacizi și enzime ce susțin digestia și asimilarea alimentelor, are în compoziție vitaminele A și C, vitamine din grupa B și minerale (de mangan, cupru, magneziu, fosfor, zinc, fier, calciu și potasiu).
Conform cercetărilor efectuate, lucerna poate inactiva agenții chimici cancerigeni în ficat și în intestinul subțire înainte ca aceștia să poată avea vreun efect negativ asupra organismului, ea scade nivelul colesterolului și diminuează durerile datorate artritei, gutei sau reumatismului, a demonstrat proprietăți antibacteriene împotriva bacteriilor gram negative (de exemplu Salmonella typhi) și conține cel puțin o proteină cu activitate antitumorală cunoscută.
Proprietăți & acțiuni documentate d.p.d.v. terapeutic:
Lucerna este benefică pentru toate tipurile de boli de colon, anemii, hemoragii, diabet sau ulcer.
Continut: seminte lucerna provenite din agriculturi ecologice.
Produs/Cultivat in China
Tara de provenienta: Marea Britanie