Curcuma este o planta originara din Asia de Sud-Est. Radacina sub forma de rizom este uscata si macinata, pulberea astfel obtinuta fiind un colorant alimentar folosit înca din antichitate.
Beneficii: rizomii sunt recoltati, fierti câteva ore, uscati în cuptoare si apoi macinati într-o pudra galben-portocalie. Praful de curcuma se utilizeaza ca ingredient de baza în bucataria asiatica, ca si condiment (ingredient esential al preparatelor de curry) sau colorant alimentar. În medicina Ayurvedica este folosit ca antiseptic, antibacterian si antiinflamator. Cercetari actuale sugereaza posible efecte pozitive în lupta împotriva cancerului, a bolii Alzheimer si a bolilor de ficat.
Origine NON EU (India, Madagascar)
Valori nutritionale medii per 100 g:
Valoare energetica: 337 Kcal/ 1412 KJ
Proteine: 7,3 g
Grasimi, din care: 9,3 g
-acizi grasi saturati: 2,7 g
Carbohidrati: 55,0 g
-din care zaharuri: 54,5 g
Fibre: 6,3 g
Sare: 0,15 g
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
A se pastra la rece (<18°C) loc uscat, bine ventilat, de preferinta ferit de lumina si caldura.
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform
normativelor în vigoare.
Termen de valabilitate: vezi data inscriptionata pe ambalaj