Ingrediente:
Nuca de cocos bio.
Descriere:
Bogata în elemente minerale.
Întrebuintare:
Pentru deserturi si Müsli, pentru copt si pentru bucataria asiatica.
Origine: Sri Lanka
Nucile de cocos cultivate în mod ecologic pentru RAPUNZEL provin din Sri Lanka. Palmierii de cocos sunt cultivati în culturi mixte. Pamântul palmierilor este îngrasat cu fibre de cocos bogate în potasiu, care sunt îngropate în jurul arborilor. Datorita acestui procedeu apa este depozitata mai bine, iar palmierul primeste substante nutritive importante.
Importanta nutritiva din punct de vedere fiziologic
Nuca de cocos ocupa în rândul nucilor o pozitie speciala. Ea contine cu 36,5 % mai putine grasimi decât alte tipuri de nuci. Dominanti sunt la nuca de cocos acizii grasi, însa totusi grasimea de cocos influenteaza în mod pozitiv metabolismul. Acest efect se datoreaza acizilor grasi cu lant intermediar si mai ales acidului lauric. Acesta mareste grasimea buna HDL, care protejeaza împotriva afectiunilor cardio-vasculare. În plus, nuca de cocos contine o cantitate mare de proteine, vitamina B si substante minerale importante, cum ar fi sodiu, potasiu, magneziu si fier.