Maia bio uscata, de secara, 125g Arche
Vegan
Maia ecologica Arche este un agent de dospire pentru aluat pentru paine, chifle si baghete delicios de aromate, delicioase.
Ingrediente: faina integrala de secara*, culturi de maia.
*=din culturi certificate ecologic. Agricultura UE.
Mod de preparare:
Reteta de baza: Amestecati 1000 g faina integrala cu 15 g maia (2 linguri cu varf), 1 plic de drojdie uscata si 1 lingurita de sare de mare. Se adauga 700 ml apa calduta si se framanta bine. Se acopera si se lasa la crescut intr-un loc cald timp de 15 minute, se framanta scurt si se modeleaza. Se mai lasa la dospit 30 de minute si se coace in cuptorul preincalzit 5 minute la 220° C si apoi inca 55 de minute la 200° C. Rezulta 2 paini de aproximativ 750 g fiecare.
A se consuma de preferinta inainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
Continut: 125 g
Producator: ARCHE Naturprodukte GmbH. Germania.
VALORI NUTRITIONALE MEDII:
per 100 g
Valoare energetica
1468 kJ / 347 kCal
Grasimi, din care:
2,0 g
- acizi grasi saturati
0,3 g
Carbohidrati, din care:
67 g
- zaharuri
1,0 g
Proteine
10 g
Sare
0,10 g
Preparare: Pentru ingrosarea a 250 ml de lichid, dizolvati 2-3 lingurite rase (cca 10 g) de amidon de maranta in putina apa rece , incorporati apoi in lichid , aduceti incet la temperatura de fierbere si lasati sa fiarba timp scurt la foc mic. Pentru paine, amestecati 3 linguri (cca 20 g ) de amidon cu 2-3 linguri de apa.