Descriere: Mix pentru paine din ovaz FARA GLUTEN bio Spielberger, 500g
Ingrediente:
fulgi de ovaz fragezi fara gluten** 68%, faina integrala de orez** 17%, faina integrala de teff* 11%, sare de mare, maia de quinoa* (produse din faina de quinoa*, produse din faina de orez*, culturi starter), faina din samburi de roscove*, zahar brut din trestie**. *provin din agricultura ecologica, **provin din agricultura biodinamica
Descriere:
Cu amestecul nostru de copt, toata lumea poate coace rapid si usor o paine delicioasa, fara gluten. Ovazul este o cereala in mod natural fara gluten si un adevarat superaliment cu vitamine si minerale valoroase precum vitaminele B, vitamina E, potasiu, fier si zinc. In plus, painea din cereale integrale are un continut ridicat de proteine si fibre. Ovazul bio este deosebit de bogat in fibre alimentare beta-glucan. Acest lucru face din ovaz un superaliment foarte special, deoarece beta-glucanul are un efect pozitiv asupra colesterolului si a nivelului de zahar din sange. Painea cu ovaz este baza perfecta pentru un mic dejun sanatos.
Pentru amestecul de copt se folosesc fulgi de ovaz fragezi, fara gluten, care sunt fabricati manual in moara de fulgi a lui Spielberger Muhle. Ovazul este pastrat fara contaminare de la cerealele care contin gluten, atat in timpul cultivarii, cat si in timpul procesarii si, prin urmare, este garantat fara gluten. Chiar si persoanele care trebuie sa se descurce fara gluten pot tolera acest ovaz, deoarece structura proteica a ovazului difera de cea a graului, secara, orz si spelta.
Acordarea sigiliului fara gluten al Societatii Germane pentru Celiaci confirma acest lucru.
Pentru prepararea painii mai sunt necesare:
1 pachet de drojdie uscata
35 ml ulei de prajit
480 ml apa
Timp de preparare:
aproximativ 10 minute
timp de crestere: 30 min
timp de coacere: aproximativ 55 minute
Mod de preparare: adaugati drojdia uscata in amestecul de copt intr-un bol si amestecati bine. Se adauga apa si uleiul si se framanta totul cu mixerul cu carlig pentru aluat pana la un aluat foarte lipicios, moale. Aluatul creste la loc cald timp de aproximativ 30 de minute si se lasa sa se umfle.
Preincalziti cuptorul la 200degC caldura sus/jos. Se unge cu ulei o tava de paine (25 x 11 cm) si se toarna aluatul. Se netezeste suprafata cu mainile umede si se unge cu ulei. Umpleti un vas mic, rezistent la cuptor, cu apa fierbinte si puneti-l pe podeaua cuptorului.
Coaceti painea pe gratarul din mijloc in cuptorul preincalzit timp de 50-60 de minute. Dupa 10 minute de coacere, reduceti temperatura la 180degC. Painea este gata atunci cand auziti o bataie goala pe fundul tigaii. Scoateti imediat painea finita din tava de copt si lasati-o sa se raceasca pe un gratar.
Mix pentru paine din ovaz bio FARA GLUTEN Spielberger este potrivita si pentru masina de copt.
Variante:
stropiti painea cu ovaz sau seminte fara gluten inainte de coacere.
framantati pana la 4 linguri de semintein aluatul de paine finit.
Valori nutritive:
kj: 1448
kcal: 343
grasimi: 5.2g
acizi grasi saturati: 1.0g
glucide: 62.6g
zaharuri: 1.1g
proteine: 12.1g
sare: 2.0g