Descriere
Paste din alac, una dintre cele mai vechi plante cultivate ale omenirii, mai gustoase, mai nutritive si mai usor de digerat decat cele preparate din graul comun!
O aroma unica originala ce linisteste sufletele, gata de servit in doar cateva minute. Produs fara oua.
Stiati ca?
Alacul (Triticum monococcum) este una dintre cele mai vechi plante cultivate ale omenirii, o cereala paioasa apartinand familiei gramineelor semnalata inca din neolitic in Europa Centrala. Are 14 cromozomi (apartine grupei diploide) si un singur bob in spiculet invelit strans in palee, boabele sale ramanand "imbracate" dupa treierat.
Da mai putina recolta decat graul de astazi (Triticum aestivum), dar este mai gustos, mai bogat in nutrienti si se digera mai usor. Alacul este bogat in proteine, fosfor, vitamina B6, potasiu si carotenoide, suporta mai bine schimbarile de temperatura si este foarte rezistent la boli. Denumirea de alac este atribuita uneori si altor soiuri cu bobul imbracat, spre exemplu graului spelta (Triticum spelta) sau graul tenchi (Triticum turgidum).
Ingrediente:
faina de grau alac*, apa. *ingredient certificat ecologic.
Timp de fierbere:
8-10 minute.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1556kJ/357kcal
Proteine: 14g
Grasimi: 1.9g din care acizi grasi saturati sub 2.6g,
Carbohidrati: 73g din care zaharuri 15.34g
Fibre: 2.5g
Sare: 0g.
Produsul contine sare datorita prezentei naturale a sodiului.