SPAGHETTI BIO DIN ALGE MARINE, 50 G ARCHE
Alge marine brune frantuzesti.
Spaghetele de mare Arche imbogatesc mancarurile cu paste si legume cu gustul lor usor picant si le ofera o nota din mare.
Ingrediente: Himanthalia elongate din culturi certificate ecologic, colectie de alge, recoltate in Atlanticul de Nord-Est, uscate usor la <40degC. Agricultura UE (Franta).
Poate contine urme de crustacee.
Mod de preparare: Clatiti algele cu apa rece si lasati 15 min. sa se inmoaie in apa rece, scurgeti. Folositi direct pentru salate, pentru alte feluri de mancare gatiti 5 minute. (Nu folositi apa in care s-au hidratat).
Informatii pentru consumatori: Consumul excesiv de alge poate duce la deteriorarea functiei tiroidiene datorita continutului de iod. Prin urmare, Societatea Germana de Nutritie recomanda un aport mediu zilnic de cel mult 200 mg de iod. Prin urmare, pentru consumul zilnic cantitate maxima recomandata este de aproximativ 5 g de alge uscate. Pregatiti intotdeauna produsul conform instructiunilor de preparare. Nota: Algele marine sunt sarate. Sarea se poate cristaliza sub forma de patura alba, acest lucru este un fenomen natural.
Informatii nutritionale per 100 g per portie (5 g)*
Valoare energetica 1000 kJ / 239 kcal 50 kJ / 12 kcal
Grasimi 2,6 g 0,5 g
din care, acizi grasi saturati <0,1 g <0,1 g
Carbohidrati 28 g 1,4 g
din care, zaharuri <0,5 g <0,5 g
Proteine 10 g 0,46 g
Sare 9,2 g <0,1 g
Iod 2000 ug** (1333%***) 100 ug** (66,67%***)
*=cantitatea maxima de consum pe zi: aproximativ 5 lingurite de alge uscate = 5 g.
Pachetul contine 10 portii a 5 g.
**=Continutul de iod se refera la algele gata de consum.
Prin cele de mai sus prepararea reduce continutul de iod.
***=Valoarea cantitatii de referinta (NRW) pentru aportul zilnic in conformitate cu regulamentul privind informatiile alimentare.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
Producator: Arche Naturprodukte GmbH