Piure fermentat, nepasteurizat, din soia integrala si orz.
Miso este un produs specific japonez, fermentat, din orez, orz si/sau soia cu sare. Originile acestui produs preced sosul de soia Shoyu, care este fabricat din aceleasi ingrediente, cu cel putin cateva sute de ani. Pana acum cateva zeci de ani, miso se fabrica in gospodarie, fiecare familie avand propriul miso.
Miso poate sa aiba o varietate de arome si culori, in functie de materiile prime folosite, de clima, de mediul inconjurator si de gustul local.
„Miso din orz nepasteurizat” este un produs de calitate superioara, realizat dupa o reteta traditionala si fermentat in butoaie de cedru.
Produsul este vegan si contine soia si gluten.
Ingrediente: orz de cultura* (38%), soia integrala* (35%), sare de mare, apa.
*Produse cultivate ecologic
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | KJ | 494 |
kcal | 118 | |
Proteine | g | 11.4 |
Carbohidrati | g | 9.6 |
glucide | g | 9.5 |
Lipide | g | 3.8 |
saturate | g | 0.7 |
Fibre | g | 8,5 |
Sodiu | g | 5.6 |
Mod de intrebuintare: poate fi folosit pentru a prepara o supa miso japoneza autentica, sau pentru a condimenta sau aromatiza alte supe, tocanite sau sosuri.
Se adauga o lingurita de miso, dizolvata in prealabil intr-o cantitate mica de lichid, la o cana de supa/lichid, spre sfarsitul prepararii mancarii.